Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Οδοντιατρικη στη Σουηδία

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια )
συμπληρώστε αίτηση εδώ
Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.

Ιατρική -  Οδοντιατρική στη Σουηδία

 Η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα Σουηδικά.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πτυχίο στα Σουηδικά επιπέδου Proficiency , εξαιρετικά υψηλό Απολυτήριο και πτυχίο στα Αγγλικά. Βεβαιώσεις προυπηρεσίας σε επαγγέλματα υγείας προσμετρώνται θετικά.


Οι Ιατρικές σπουδές στη Σουηδία είναι εντελώς δωρεάν . Οι Έλληνες φοιτητές έχουν ακριβώς τα ίδια προνόμια με τους Σουηδούς φοιτητές και δεν πληρώνουν δίδακτρα.
Μετά την αποφοίτηση τους οι πτυχιούχοι απορροφώνται στα Νοσοκομεία της Σουηδίας για μια από τις 50 ειδικότητες που προσφέρονται. Οι  μισθοί των ειδικευόμενων ιατρών είναι  μεγαλύτεροι από 45.000 ευρώ το χρόνο , η εκπαίδευση των ειδικευομένων είναι Υψηλού επιπέδου  και  το εργασιακό περιβάλλον στα Νοσοκομεία μοναδικό. Η έρευνα στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία έχει την πλέον σημαντική θέση και αυτός είναι ο λόγος που μόνο από το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα 5 ερευνητές Ιατροί έχουν βραβευθεί με το βραβείο Νόμπελ στην Ιατρική
 
Η πρόσληψη σε Νοσοκομεία των Ιατρών που έχουν ειδικευτεί στη χώρα είναι άμεση.

Για να έχει ένας απόφοιτος επαγγελματικά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο σαν Γιατρός ή σαν Οδοντίατρος θα πρέπει να έχει σπουδάσει μόνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το W.H.O(World Health Organization), ( Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Π.Ο.Υ ) και τα οποία  μπορεί κάποιος να τα βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
                           http://search.wdoms.org/ 

Τα Πανεπιστήμια αυτά στη Σουηδία είναι:
1.    Karolinska Institutet     Το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη  στη Στοκχόλμη
2.    Uppsala University        Το Πανεπιστήμιο  της Ουψάλα     στην  Uppsala
3.   
Göteborg Universitet    Το Πανεπιστήμιο του  Γκέτενμποργκ   στο Göteborg
4.   
Linköping University     Το Πανεπιστήμιο του Λίνκοπινγκ  στο Linköping
5.   
Lund University             Το  Πανεπιστήμιο του  Λούντ   στο Lund
6.   
Umeå Universitet          Το Πανεπιστήμιο του Ούμεο    στην Umeå 

 
Τα παραπάνω Πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα και από το ΔΟΑΤΑΠ
Κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει αίτηση σε 4 Πανεπιστήμια. 

  Λίγα λόγια για τη Σουηδία 

Η Σουηδία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1995, είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε έκταση στην Ευρώπη. Ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στα 9.5 εκ. κατοίκους, με τον περισσότερο όγκο συγκεντρωμένο στο νότιο μέρος της χώρας και με το 85% αυτού να κατοικεί σε αστικές περιοχές.
Η Σουηδία είναι συνταγματική μοναρχία με βασιλιά τον Κάρλ Γκουστάβ XVI, οργανωμένη όμως ως κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το νόμισμα της Σουηδίας είναι η σουηδική κορώνα.
Σύμφωνα με το World Economic Forum (WEF), κατά τα έτη 2012-2013 η Σουηδία ήταν η τέταρτη πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο και η πρώτη οικονομία σε σχέση με την “πράσινη ανάπτυξη” (Global Green Economy Index -GGEI) για το έτος 2014. Η χώρα είναι γνωστή για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (πρώτη στην Ευρώπη) και χαμηλών εκπομπών ρύπων.
Έχει το όγδοο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, όπως επίσης και υψηλότατο βιοτικό επίπεδο σε σχέση με την ποιότητα ζωής, τις παροχές υπηρεσιών υγείας, την ισότητα και την εκπαίδευση.
Το κατά κεφαλή ΑΕΠ της Σουηδίας σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής ένωσης 
( http://europa.eu/about-eu/facts-figures/living/index_el.htm  )  είναι μεγαλύτερο από το κατά κεφαλήν εισόδημα σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών κρατών , και από  της Μεγάλης Βρετανίας , της Γερμανίας και της Γαλλίας

  
Γιατί να σπουδάσει κάποιος στη Σουηδία 

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να σπουδάσει κάποιος στη Σουηδία. Εκτός από το υψηλότατο βιοτικό επίπεδο της χώρας, τα Πανεπιστήμια της Σουηδίας ενθαρρύνουν την ανεξαρτησία της σκέψης και την ισότητα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όλοι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους ελεύθερα και να εισακουστούν. Η Σουηδία άλλωστε είναι μία από τις πιο πρωτοπόρες χώρες παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τις νέες ιδέες και τις καινοτομίες, γι' αυτό και το κράτος επενδύει τεράστια ποσά στην Ε&Α (έρευνα και ανάπτυξη) ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Εξάλλου ο Άλφρεντ Νομπέλ ήταν Σουηδός και αυτό δείχνει την προσέγγιση της χώρας σε σχέση με την καινοτομία και την έρευνα.
Επιπλέον, η Σουηδία έχει μία μακρά ιστορία υψηλότατου επιπέδου εκπαίδευσης και παρ' όλο το μικρό πληθυσμό της, τα Πανεπιστήμια της είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.
Οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια ενθαρρύνονται να αναπτύξουν ανεξάρτητη σκέψη και να συνεισφέρουν ενεργά στα πανεπιστημιακά μαθήματα μέσω της εκπόνησης εργασιών. Τα πανεπιστήμια της Σουηδίας είναι ιδανικά για ξένους φοιτητές, εφόσον το 95% του πληθυσμού μιλάει αγγλικά, ενώ η Σουηδία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην άριστη γνώση των αγγλικών σε εταιρίες και πανεπιστήμια.
Ένας άλλος βασικός λόγος είναι η προσέγγιση της χώρας σε σχέση με την ισότητα των φύλων και των ατόμων με αναπηρίες κλπ. Στη χώρα επικρατεί η λογική ότι όλοι είναι ίσοι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Σουηδία να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εφόσον οι πολίτες αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων και ενδιαφέρονται για μία κοινή συναίνεση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Τα πανεπιστήμια ενθαρρύνουν την άποψη αυτή, ενθαρρύνοντας έτσι και την ομαδικότητα και τη συνεργασία, στοιχεία απαραίτητα για την παγκόσμια αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο σε Διευθύνοντες Συμβούλους πολυεθνικών εταιριών, το πιο σημαντικό γνώρισμα που πρέπει να έχει κάποιος, προκειμένου να πετύχει στην καριέρα του είναι η δημιουργικότητα. Αυτό είναι που ακριβώς ενθαρρύνουν τα σουηδικά πανεπιστήμια στους φοιτητές, προσφέροντας σύνδεση με την αγορά εργασίας, πολλά ερευνητικά προγράμματα και διδακτορικές σπουδές.
Αυτή η σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας είναι που κάνει τη χώρα αυτή τόσο ξεχωριστή. Υπάρχουν πολυάριθμα τεχνολογικά πάρκα στη χώρα, τα οποία στεγάζουν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, αυτοκινητοβιομηχανίες κ.α. Εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η IKEA, η Volvo, η Ericsson κ.α. είναι σουηδικές.
 Εξάλλου, στη Σουηδία βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο πολυεθνικών εταιριών ανά κάτοικο.  Αυτό σημαίνει ότι η Σουηδία προσφέρει άπειρες ευκαιρίες απασχόλησης και σε συνδυασμό με την υψηλή δημιουργικότητα που τα πανεπιστήμια της ενθαρρύνουν μπορεί κάποιος εύκολα να ασχοληθεί και με τον κόσμο των επιχειρήσεων, δηλαδή με το επιχειρείν.
Όλα αυτά κάνουν τη Σουηδία μία ιδανική χώρα για να σπουδάσει κανείς.

Παρακάτω εμφανίζεται ο αριθμός των εισακτέων υποψηφίων  για Ιατρική και Οδοντιατρική στα Πανεπιστήμια της Σουηδίας.
Φυσικά ο αριθμός των υποψηφίων είναι πάρα πολύ μεγάλος, ιδιαίτερα από Σουηδούς.
ΙΑΤΡΙΚΗ
Διαθέσιμες θέσεις  για  Ιατρική
 Karolinska  
156   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  +  156   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Göteborgs
132  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  +  132  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Lunds
124  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 
Umeå
100  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  +  100   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Uppsala
115   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  +  115   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Linköpings
108  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  +  108   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Διαθέσιμες θέσεις  για Οδοντιατρική
 Göteborgs 
47  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ + 47 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 
Karolinska
90   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Malmö  
70  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Umeå    
72   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ  
( Οι παραπάνω θέσεις μπορεί να διαφέρουν τελικά) 


Λίγα λόγια για καθένα ξεχωριστά από τα Ιατρικά πανεπιστήμια της Σουηδίας

1.      Το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη

      
     
Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα βρίσκεται στο δήμο Σόλνα, εντός των ορίων της κομητείας της Στοκχόλμης και βόρεια του κέντρου της πόλης της Στοκχόλμης. Η Σόλνα είναι μία πόλη με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και λόγω της χαμηλής φορολογίας της είναι πόλος έλξης για μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, ινστιτούτα και νοσοκομεία. Μερικά από αυτά είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρολίνσκα (Karolinska University Hospital), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και το Έλεγχο των Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control-ECDC), το Παγκόσμιο Ερευνητικό Ινστιτούτο της Στοκχόλμης για την Ειρήνη (Stockholm Internationa lPeace Research Institute-SIPRI) και φυσικά το Ινστιτούτο Καρολίνσκα (Karolinska Institute), ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα ιατρικά πανεπιστήμια της Ευρώπης. 
Το Ινστιτούτο Καρολίνσκα (Karolinska Institutet) είναι το τρίτο παλαιότερο ιατρικό  πανεπιστήμιο της Σουηδίας. Ιδρύθηκε το 1810 από τον βασιλιά Κάρλ XIIIκαι αρχικά λειτούργησε ως ακαδημία εκπαίδευσης χειρουργών και ιατρών για το στρατό. Από το 1874 το Ινστιτούτο δίνει πτυχία ιατρικής.
Η έρευνα στο  Ινστιτούτο Καρολίνσκα καλύπτει όλα τα πεδία της ιατρικής επιστήμης και της νοσηλευτικής και αποτελεί το 40% της συνολικής ιατρικής έρευνας στη Σουηδία. Στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα έχουν βραβευθεί 5 φορές ερευνητές και ακαδημαϊκό προσωπικό με Νόμπελ Ιατρικής, όπως για παράδειγμα  ο Hugo Theorell, για τη μελέτη του σχετικά με τα ένζυμα, ο RagnarGranit, για τη μελέτη του στη φυσιολογία και τις χημικές διεργασίες του ματιού και οι SuneK. Bergströmκαι Bengt I. Samuelsson, για τις ανακαλύψεις τους σχετικά με τις προσταγλανδίνες.
Ιατρική στο Καρολίνσκα
Η διάρκεια σπουδών είναι 5.5 έτη (δηλαδή 11 εξάμηνα και μία διατριβή, η οποία είναι ισοδύναμη με 30 πιστωτικές μονάδες) και μπορεί να ξεκινήσει είτε το χειμερινό (φθινόπωρο) είτε το εαρινό (άνοιξη) εξάμηνο. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης προϊατρικά προγράμματα.
Η διδασκαλία γίνεται μέσω ομαδικών εργασιών, σεμιναρίων, διαλέξεων, καθώς και ατομικών εργασιών. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιείται σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπου ο φοιτητής έρχεται σε επαφή με την καθημερινή πρακτική εργασία με τους ασθενείς υπό την επίβλεψη ενός ειδικού εκπαιδευμένου γιατρού.
Οδοντιατρική στο Καρολίνσκα
Η διάρκεια σπουδών είναι 5 έτη (δηλαδή 10 εξάμηνα) και ξεκινάει το χειμερινό εξάμηνο (φθινόπωρο). Στο πρώτο έτος σπουδών οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με την κλινική άσκηση και μέσω ομαδικών εργασιών με μεγαλύτερους φοιτητές. Στο δεύτερο έτος οι φοιτητές αναλαμβάνουν δικούς τους ασθενείς στα κλινικά εργαστήρια. Όσο περνούν τα χρόνια οι θεραπείες που κάνουν οι φοιτητές είναι όλο και πιο εξειδικευμένες. Για παράδειγμα, στο τρίτο έτος οι φοιτητές κάνουν σφραγίσματα, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών κάνουν ακόμη και εμφυτεύματα. Στο τέλος του τρίτου ακαδημαϊκού έτους οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ένα θέμα διατριβής, το οποίο και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους.
Ένας απόφοιτος μπορεί να εργασθεί είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ μπορεί αν θέλει να συνεχίσει για οδοντιατρική ειδικότητα.

2. Το Πανεπιστήμιο  της Ουψάλα  (UPPSALA)

     

Η πόλη της Ουψάλα βρίσκεται στην κεντρική Σουηδία, περίπου 70 χλμ. βόρεια της Στοκχόλμης. Η Ουψάλα είναι μία παλιά πόλη με έντονη θρησκευτικότητα κατά τους χρόνους του μεσαίωνα. Στη συνέχεια η πόλη εξελίχθηκε σε ισχυρό κέντρο χριστιανισμού, ενώ το 1164 μ.Χ. η πόλη έγινε αρχιεπισκοπή. Περίπου στα 1435 ανεγήρθη ο εντυπωσιακότατος καθεδρικός ναός, ο οποίος είναι γοτθικού ρυθμού και του οποίου ο πύργος φτάνει τα 118 μέτρα σε ύψος. Στην πόλη υπάρχει επίσης το ομώνυμο κάστρο του 16ου αιώνα.
Στα 1702 η πόλη σε ένα μεγάλο μέρος της καταστράφηκε από φωτιά. Κατά τη διάρκεια των χρόνων η Ουψάλα δέχθηκε πολλές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, προκειμένου να εκμοντερνιστούν τα κτίριά της, ενώ πολλά ιστορικά κτίρια γκρεμίστηκαν (όπως σε πολλές πόλεις της Σουηδίας) κατά τις δεκαετίες 1960 και 1970. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν ακόμα σημάδια παλαιάς αρχιτεκτονικής, κυρίως στο δυτικό μέρος της πόλης.
Σήμερα η Ουψάλα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας με πληθυσμό περίπου 140,000 κατοίκους. Η πόλη διαθέτει πολλά μουσεία, πάρκα και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το Πανεπιστήμιό της, το παλαιότερο στη Σουηδία με έτος ίδρυσης το 1477. Συνδέεται με τις υπόλοιπες πόλεις της Σουηδίας με υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ η διαδρομή από τη Στοκχόλμη μέχρι το κέντρο της Ουψάλα είναι μόνο 40 λεπτά, έτσι πολλοί κάτοικοι της Ουψάλα δουλεύουν στην πρωτεύουσα. Στην πόλη υπάρχει αεροδρόμιο.
Ιατρική  στην Ουψάλα
Στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα ένα μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας είναι στα αγγλικά, ενώ κάποια μαθήματα εντός της σχολής διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα.
Στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα υπήρξε καθηγητής οφθαλμολογίας ο AllvarGullstrand, ο οποίος βραβεύθηκε το 1911 με Νόμπελ ιατρικής για τις εφαρμογές των μαθηματικών στη μελέτη των οπτικών σχημάτων.
Το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα είναι από τα παλαιότερα της Ευρώπης και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα της χώρας, αλλά και της βόρειας Ευρώπης γενικότερα. Ιδρύθηκε τυπικά το 1477 και όπως όλα τα μεσαιωνικά πανεπιστήμια υπήρξε αρχικά εκκλησιαστικό κέντρο και σχολή θεολογίας. Κατά τη διάρκεια των αιώνων επεκτάθηκε και σήμερα περιλαμβάνει τις εξής σχολές: Σχολή Καλών Τεχνών, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Ξένων Γλωσσών, Θεολογική Σχολή, Νομική, Σχολή Επιστημών της Εκπαίδευσης, Ιατρική, Φαρμακευτική, Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας. Το Πανεπιστήμιο είναι γνωστό επίσης για τη Βασιλική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα.
Η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ουψάλα δίνει πτυχία ιατρικής, μετά την ολοκλήρωση  εξαμήνων  σπουδών και μία εργασία. Υπάρχουν τόσο υποχρεωτικά, όσο και προαιρετικά μαθήματα. Η έρευνα ενθαρρύνεται ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο είτε κατά τη διάρκεια των σπουδών, είτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα εξάμηνα 1-6 αντιπροσωπεύουν το προπτυχιακό επίπεδο σπουδών, ενώ τα εξάμηνα 7-11 το μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το πρώτο εξάμηνο οι φοιτητές ξεκινούν την πρακτική εξάσκηση, τοποθετούνται δηλαδή σε κάποιο κέντρο υγείας και έτσι έρχονται σε επαφή αμέσως με ασθενείς. Τα περισσότερα κλινικά μαθήματα γίνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλα, με το οποίο συνεργάζεται στενά η ιατρική σχολή, ή σε μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη. Κάποια κλινικά μαθήματα, ιδιαίτερα κατά τα εξάμηνα 5-11 γίνονται σε άλλες κλινικές και νοσοκομεία, σε πόλεις όπως  η Eskilstuna, το Falun, η Avesta, το Gavle, η Vasteras, το Hudiksvallκ.α. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αυτών, οι φοιτητές έχουν ελεύθερη διαμονή και μεταφορικά.
       
3.      Το Πανεπιστήμιο του  Γκέτενμποργκ  - GÖTEBORG

      

To Πανεπιστήμιο του Göteborg βρίσκεται στην πόλη Γκέτενμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας στη δυτική ακτή της χώρας. Το  Γκέτενμποργκ είναι μία υπερσύγχρονη πόλη των 600,000 περίπου κατοίκων, με πολλούς φοιτητές, καθώς εδώ βρίσκονται τα ομώνυμο Πανεπιστήμιο του Γκέτενμποργκ, καθώς και το Chalmers University of Technology. Εκτός από αυτό είναι μία πόλη που φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο (όπως για παράδειγμα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτενμποργκ), όπως επίσης και αθλητικά γεγονότα, λόγω των πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων που έχουν την έδρα τους εκεί.
Η πόλη εξυπηρετείται από το περίφημο τραμ που συνδέει σχεδόν όλες τις περιοχές με το κέντρο της πόλης, διαθέτει πολλά πάρκα και αρκετά αξιόλογη αρχιτεκτονική, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Haga, με τα γραφικά ξύλινα σπίτια.
To Πανεπιστήμιο του Göteborg ιδρύθηκε το 1891. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει συγχωνευτεί με διάφορα ιδρύματα και Πανεπιστήμια για να αποκτήσει τη σημερινή του έκταση και φήμη. Σήμερα έχει περίπου 37,000 φοιτητές και προσφέρει πολλά προγράμματα σπουδών σε πολλούς τομείς της επιστήμης. Το Πανεπιστήμιο συνδέεται και συνεργάζεται με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Sahlgrenska. Από το Πανεπιστήμιο του Γκέτενμποργκ έχουν αποφοιτήσει εξαιρετικά  αξιόλογοι επιστήμονες, όπως ο Arvid Carlsson, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου, ο οποίος βραβεύθηκε το 2000 με το Νόμπελ Ιατρικής για την έρευνά του σχετικά με την ντοπαμίνη και τις επιπτώσεις της στην ασθένεια του Πάρκινσον.
Ιατρική στο Γκέτενμποργκ
Η διάρκεια των σπουδών είναι 5.5 έτη. Από την αρχή των σπουδών ο φοιτητής έρχεται σε επαφή με την κλινική πρακτική . Έτσι, κατά το πρώτο, δεύτερο και τέταρτο εξάμηνο και για μία εβδομάδα οι φοιτητές διδάσκονται στο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας του Västra Götaland. Από το πέμπτο εξάμηνο οι φοιτητές ξεκινούν την κλινική άσκηση, υπό την επίβλεψη ενός ειδικευμένου ιατρού.
Οδοντιατρική στο Γκέτενμποργκ
Ηδιάρκεια σπουδών είναι 5 έτη. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει περίπου 6 ώρες διδασκαλίας την ημέρα. Οι εξετάσεις είναι είτε γραπτές είτε προφορικές. Το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει πολύ την έρευνα, για αυτό και συνεργάζεται με πολλά ερευνητικά κέντρα, όπως η Ακαδημία Sahlgrenska, η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες στην οδοντιατρική έρευνα. Μετά το πέρας των σπουδών τους οι πτυχιούχοι οδοντίατροι παίρνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον αντίστοιχο Σύλλογο. Μετά το πέρας των σπουδών ο πτυχιούχος μπορεί αν το επιθυμεί να κάνει  ειδικότητα στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
              
4.      Το Πανεπιστήμιο του  LINKÖPING

         

Το Πανεπιστήμιο του Λίνκοπινγκ -  Linköping βρίσκεται στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.
ToΠανεπιστήμιο του Λίνκοπινγκ -  Linköping βρίσκεται στην πόλη του Linköping στη νότια Σουηδία. Είναι μία πόλη με 150,000 κατοίκους και είναι γνωστή για τον καθεδρικό της ναό, για το Πανεπιστήμιό της και για τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται εκεί, όπως η Saab, η Motorolaη  Ericssonκαι άλλες. Το Linköping συνδέεται με τη Στοκχόλμη με ένα υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο (η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες), ενώ στην πόλη υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο που τη συνδέει με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Άμστερνταμ.
Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, αρχικά ως παράρτημα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, ενώ αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 27,000 φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο του  Linköping είναι ένα ίδρυμα που βασίζεται στην έρευνα και έχει φήμη για τις καινοτομίες του στην εκπαίδευση, καθώς και για τα διεπιστημονικά του προγράμματα. Το Πανεπιστήμιο έχει πάρα πολλούς ξένους φοιτητές, συνεργάζεται στενά με τη βιομηχανία, προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο του στην κοινωνία και συνδέεται στενά με δύο τεχνολογικά πάρκα (scienceparks), το Mjärdeviκαι το Norrköping Science Park, τα οποία στεγάζουν περίπου 370 εταιρίες, πολλές από τις οποίες είναι υψηλής τεχνολογίας
Ιατρική στο Λινκοπίνγκ 
Η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του  Linköping ανήκει στο Τμήμα Επιστημών Υγείας και συνδέεται με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του  Linköping. Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε τρία στάδια: το πρώτο επικεντρώνεται στις σημαντικές έννοιες των βασικών επιστημών (εξάμηνα 1 και 2). Στο δεύτερο στάδιο οι φοιτητές συνεχίζουν τη μελέτη των βασικών επιστημών, καθώς και μελετούν παθολογία και αρχές διάγνωσης και θεραπεία (εξάμηνα 3-5). Το τρίτο στάδιο ξεκινάει με την εκπόνηση επιστημονικών εργασιών και συνεχίζει με κλινικά εργαστήρια σε συνδυασμό με την απόκτηση θεωρητικών γνώσεων (εξάμηνα 6-11). Το πρόγραμμα βασίζεται σε μία ολιστική προσέγγιση της ιατρικής, με την έννοια ότι οι φοιτητές δεν μελετούν ξεχωριστά ανατομία, ιστολογία, φυσιολογία και χημεία, αλλά μελετούν τα διάφορα συστήματα στον οργανισμό, δηλαδή το μυοσκελετικό, το γαστρεντερολογικό κλπ. Επιπλέον, βασίζεται στη γρήγορη επαφή με τους ασθενείς, τη συστηματική εκπαίδευση στην επικοινωνία, στην επιστημονική προσέγγιση και στην ομαδικότητα. Για αυτές τις καινοτόμες προσεγγίσεις του το ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου έχει βραβευθεί από διάφορους φορείς της χώρας.

5.      Το  Πανεπιστήμιο του  Λούντ  LUND

     

Το Πανεπιστήμιο του Lund βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη, στη νότια Σουηδία. Η πόλη του  Lundιδρύθηκε γύρω στο 1000 μ.Χ., όταν η περιοχή ήταν ακόμα μέρος της Δανίας και υπήρξε σημαντικό κέντρο του χριστιανισμού σε ολόκληρη τη Βαλτική θάλασσα. Ο καθεδρικός ναός, ο οποίος χτίστηκε γύρω στα 1100 μ.Χ. δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Η πόλη του Lundείναι μία από τις παλαιότερες της Σουηδίας. Σήμερα το Lundείναι κέντρο εταιριών υψηλής τεχνολογίας, όπως η Sony Mobile Communications, η ST Ericsson και άλλες.
Το Πανεπιστήμιο του Lundέχει μία πολύ μακρά ιστορία, από την εποχή που η περιοχή ήταν υπό τον έλεγχο της Δανίας. Αρχικά, στην πόλη υπήρχε ένα κολέγιο για παπάδες, το οποίο ιδρύθηκε το 1438, ενώ το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε ουσιαστικά να λειτουργεί το 1666, όταν η περιοχή περιήλθε εδαφικά στη Σουηδία. Κατά τη διάρκεια των ετών το Πανεπιστήμιο επεκτάθηκε, έτσι ώστε σήμερα να αριθμεί περίπου 47.700 φοιτητές σε διάφορους τομείς των επιστημών, όπως  ιατρική , νομική επιστήμη, κοινωνικές επιστήμες, οικονομικά, διοίκηση, μουσική, καλές τέχνες, θέατρο κ.α. Θεωρείται το μεγαλύτερο ινστιτούτο στη Σουηδία ανώτερης εκπαίδευσης και έρευνας και μέσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο έχει campusόχι μόνο στο Lund, αλλά και σε γειτονικές πόλεις όπως το Malmö και συνεργάζεται με 680 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 50 χώρες. Είναι το μόνο Σουηδικό πανεπιστήμιο που είναι μέλος του διεθνούς δικτύου LERU(theLeagueofEuropeanResearchUniversities) και του δικτύου Universitas21. Το Πανεπιστήμιο του Lundείναι ιδιαίτερα ενεργό στον τομέα την έρευνας επιστήμης υλικών.

Ιατρική στο Λούντ 
Όπως σε όλα τα Πανεπιστήμια της Σουηδίας οι ιατρικές σπουδές διαρκούν 5 1/2 χρόνια και οργανώνονται ως εξής:  Τα πρώτα τρία εξάμηνα οι φοιτητές μαθαίνουν την ανθρώπινη βιολογία. Το τέταρτο και πέμπτο εξάμηνο είναι αφιερωμένο στην παθολογία. Κατά τη διάρκεια του 5ου εξαμήνου οι φοιτητές εισάγονται στη μεθοδολογία της έρευνας, όπως επίσης και εκπονούν μία διατριβή. Το 6ο εξάμηνο ξεκινούν τα κλινικάμαθήματα Τα εξάμηνα 7-11 διδάσκονται προχωρημένα μαθήματα ιατρικής, καθώς και περισσότερη κλινικήπράξη. Ολόκληρο το 10ο εξάμηνο είναι αφιερωμένο στη διατριβή. Το 11ο εξάμηνο διδάσκονται προχωρημένα μαθήματα, καθώς και δημόσια και κοινωνική ιατρική. Τα τρία πρώτα εξάμηνα διδάσκονται στο Lund, τα εξάμηνα 4 και 5 στο Lundκαι στο Malmö. Τα κλινικά εργαστήρια μπορούν να γίνουν σε διάφορα ιατρικά κέντρα στη νότια Σουηδία, όμως είναι προτιμότερο να γίνονται κοντά στο πανεπιστήμιο, δηλαδή στις πόλεις Lund, Malmö ή  Helsingborg.

6.      Το Πανεπιστήμιο του Ούμεο -  Umeå
 
   

Η πόλη του Umeå (προφέρεται Ούμεο) βρίσκεται στη βόρεια Σουηδία, περίπου 600 χλμ. βόρεια της Στοκχόλμης, στο Βοθνιακό κόλπο, το βόρειο μέρος της Βαλτικής θάλασσας. Η πόλη ιδρύθηκε το 1622 από τον Γκουστάβ Αδόλφο της Σουηδίας, ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρώσους το 1720 και ξαναχτίστηκε από την αρχή. Το 1888 μία φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού  Umeå, έτσι οι αρχές αναγκάστηκαν να δεντροφυτέψουν με σημύδες τις μεγάλες λεωφόρους, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση πιθανόν μελλοντικών φωτιών. Για αυτό το λόγο η πόλη συχνά ονομάζεται “Η πόλη των σημύδων”.
Το  Umeå σήμερα έχει πληθυσμό περίπου 80,000 κατοίκους και είναι μία σύγχρονη πόλη με παλιά και νέα αρχιτεκτονική και μεγάλο αεροδρόμιο με πολλές εσωτερικές πτήσεις, καθώς και πτήσεις που συνδέουν την πόλη με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η πόλη είναι γνωστή για την όπερα της βόρειας Σουηδίας, τη NorrlandOperaκαι για το ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ μουσικής, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μοντέρνας τζαζ στη Σκανδιναβία. Για το 2014 το  Umeå ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μεγάλης σημασίας επίσης για την πόλη είναι η Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.
Το Πανεπιστήμιο του  Umeå ιδρύθηκε το 1965, είναι ένα σύγχρονο ίδρυμα και σήμερα αριθμεί τέσσερεις Σχολές (Ιατρική, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Τεχνών) και περίπου 25 ερευνητικά κέντρα. Για το έτος 2014/2015 το Πανεπιστήμιο του  Umeå ήταν 24ο σε όλον τον κόσμο σε επίπεδο εκπαίδευσης για Πανεπιστήμια νεότερα των 50 χρόνων.

Ιατρική στο Ούμεο
Η διάρκεια σπουδών είναι 5.5 έτη. Το ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου συνεργάζεται στενά με Πανεπιστημιακά νοσοκομεία εντός και εκτός της πόλης. Έτσι, κατά τη διάρκεια της πρακτικής και κλινικής τους άσκησης μετά το 6ο εξάμηνο οι φοιτητές χωρίζονται σε γκρουπ των 10 ατόμων και τοποθετούνται σε διάφορα νοσοκομεία, όπως στο Östersund, στο Sundsvall και στο Sunderbyn(10 φοιτητές / πόλη). Με αυτόν τον τρόπο το τμήμα εγγυάται υψηλή εκπαίδευση υπό στενή κλινική καθοδήγηση από έμπειρους και εξειδικευμένους ιατρούς. Η διδασκαλία συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική άσκηση σε πολλούς τομείς της ιατρικής επιστήμης, με έμφαση στην κριτική σκέψη, έτσι ώστε οι φοιτητές να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ιατρική τους ειδικότητα μετά το πέρας των βασικών σπουδών τους.
Οδοντιατρική στο Ούμεο
Η ζήτηση για οδοντιάτρους στη Σουηδία είναι πολύ υψηλή και οι οδοντιατρικές σπουδές εγγυώνται ένα σίγουρο επάγγελμα στη χώρα αυτή. Οι απόφοιτοι των οδοντιατρικών σχολών αποφοιτούν με πτυχίο στην Οδοντιατρική, το οποίο στη Σουηδία ονομάζεται Master of Science in Dental Surgery (Μάστερ Επιστημών στη Χειρουργική Οδοντιατρική). Η οδοντιατρική του Πανεπιστημίου του  Umeå εγγυάται ένα πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν μία οδοντιατρική ειδικότητα, αφού έχουν εργασθεί ως γενικοί οδοντίατροι για 2 χρόνια. Εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει ειδικότητα στη Σουηδία, υπάρχουν 8 οδοντιατρικές ειδικότητες προς επιλογή.
Όσον αφορά την έρευνα στον τομέα της Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας των σπουδών του.
   
 


 
 Tags : ιατρικη σουηδια οδοντιατρικη καρολινσκα σουηδια sweden medicine in Sweden dentistry in Sweden University Sweden 

Η σελίδα αυτή παρέχει πληροφορίες για :  σπουδες  γενικης ιατρικης στη σουηδια  , γενικη ιατρικη στη σουηδια ,  ιατρική στη σουηδια  ,  σπουδες ιατρικης στη σουηδια , Οδοντιατρικη στη Σουηδια , σουηδία ιατρικά πανεπιστημια ,   σπουδες γενικης ιατρικης στη σουηδια ,    σπουδες ιατρικης στη σουηδια ,  γενικη ιατρικη στη σουηδια , οδοντιατρικες σχολες στη σουηδια ,   ιατρικες σπουδες στη σουηδια ,  Medicine in Sweden, Dentistry  in Sweden

Disclaimer : Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο. Προσπαθούμε  να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροδφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς.

Ιατρικη στην Ιταλία

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com