Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Ιατρική στην Τιμισοάρα

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια )
συμπληρώστε αίτηση εδώ
Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.

Ιατρική  στη Ρουμανία
Οδοντιατρική στη Ρουμανία
 

UNIVERSAL  
Για άλλη μια χρονιά 100% επιτυχία 
Όλοι οι μαθητές μας μπήκαν από τους πρώτους στο Πανεπιστήμιο που διάλεξαν 

Ιάσιο - Κλουζ - Βουκουρέστι - Κωστάντζα - Τάργκου Μούρες  - Τιμισοάρα - Κραϊόβα - Γαλάτσι 

Τηλεφωνήστε μας τώρα  
2103821575  

Για Ιατρική στη Ρουμανία  Συμπληρώστε αίτηση εδώ 
 

https://www.universal.edu.gr/index.php/apply-online

Συμπληρώστε αίτηση εδώ

Για μια ακόμα χρονιά ΕΠΙΤΥΧΙΑ  100%

Μεγάλη επιτυχία του Universal

Οι  υποψήφιοι που εμπιστεύθηκαν το Universal, ήταν όλοι μεταξύ των πρώτων στις λίστες επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια που συνεργαζόμαστε: Βουκουρέστι,  Cluj, Κωνστάντζα,  Ιάσιο, Γαλάτσι,  Κραϊόβα, Tirgu Mures

Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575 

Στείλτε μας αίτηση  για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ιατρική  στη Ρουμανία

Οδοντιατρική στη Ρουμανία

Βουκουρέστι  Bucharest 
Ιάσιο Iasi 
Κλουζ  Cluj
Γαλάτσι Galati  
Κωνστάντζα  Constanta

Κραϊόβα Craiova 
Τιμισοάρα  Timisoara 
Τάργκου Μούρες  Tirgu Mures 


Ιατρικη Οδοντιατρική  στη Ρουμανία  

 

Ιασιο , Κλουζ ,  Ταργκου-Μουρες ,   Βουκουρεστι ,  Κραϊόβα ,  Τιμισοαρα , Γαλάτσι 
 
Μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, οι απόφοιτοι των  Ιατρικών Σχολών  λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απευθείας από τις αντίστοιχες Νομαρχίες της Ελλάδας. 

Ιατρική στο Βουκουρέστι 
Medicine in Bucharest 


Το Βουκουρέστι είναι  η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, με πληθυσμό περισσότερο από 2 εκατομύρια κατοίκους.

Το Βουκουρέστι με τα εξαιρετικά νεοκλασσικά κτίρια ονομαζόταν την περίοδο ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους « Μικρό Παρίσι» 
Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1694 από τον Constantin Brâncoveanu , ηγεμόνα της Βλαχίας και η γλώσσα διδασκαλίας ήταν η Ελληνική για περίπου 100 χρόνια. Το 1776 ο ηγεμόνας της Βλαχίας Δημήτριος Υψηλάντης άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα άρχισαν να γίνονται στα Ελληνικά , Γαλλικά, Ιταλικά και  Λατινικά. Το μεγάλο κτίριο  της Σχολής άρχισε να κατασκευάζεται το 1857. Ο Φυσικός CarolDavila από τη Ρουμανία, με σπουδές στη Γαλλία, δημιούργησε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου. Σε αυτόν οφείλεται η δημιουργία πολλών  Ιατρικών συλλόγων , Οργανισμών  και  οι συνεργασίες του είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει το Πανεπιστήμιο  παγκόσμια γνωστό.
Ένας μεγάλος επιστήμονας που τιμήθηκε με Νόμπελ στην Ιατρική , ο George Emil Palade , αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο CarolDavilaκαι κατόπιν δίδαξε στο τμήμα Βιολογίας και Φυσιολογίας. Θεωρήθηκε ως «ο επιστήμονας με την μεγαλύτερη επιρροή που υπήρξε ποτέ στην κυτταρική βιολογία»
Στη  Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου απομονώθηκε για πρώτη φορά η ινσουλίνη από τον Nicolae Paulescu το 1921. Θεωρήθηκε ότι ο  Paulescu άδικα έχασε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη της ινσουλίνης.


Τα δίδακτρα είναι 8500 ευρώ το χρόνο.

Η εισαγωγή γίνεται με αξιολόγηση του φακέλου του υποψηφίου.

Βασική έγγραφο που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο, είναι βεβαίωση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, που να έχει αποκτηθεί εντός των προηγουμένων 2 ετών. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει πτυχίο Αγγλικών , τότε δίνει εξετάσεις στα Αγγλικά  στο Πανεπιστήμιο στο τέλος Ιουνίου.
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Πανεπιστήμιο  μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 

Είναι υποχρεωτικό στο Απολυτήριο να υπάρχει βαθμολογία στη Βιολογία , Φυσική και Χημεία. 
Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ετών , ο φοιτητής πρέπει να περάσει ένα προφορικό και γραπτό τεστ γνώσης της Ρουμανικής γλώσσας , για να εισέλθει στο τρίτο έτος και να  μπορεί να ξεκινήσει τα κλινικά μαθήματα 

Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575  

Στείλτε μας αίτηση  για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 
Ιατρική Οδοντιατρική  στο  Κλουζ 
Medicine Dentistry  in  Cluj 

 

Τo Κλουζ Ναποκα ( Cluj Napoca) είναι μια πανέμορφη πόλη , ίσως η πιο όμορφη πόλη της Ρουμανίας, με καθαρά Ευρωπαϊκό χαρακτήρα.
Υπάρχουν στην πόλη Μεσαιωνικά κτίρια εφ΄όσον ανήκε στην Ουγγρική Αυτοκρατορία και κατοικείτο από Ούγγρους, Σάξονες και Ρουμάνους.
Βρίσκεται στην Δυτική πλευρά της Ρουμανίας, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.
Το Κλουζ  ήταν  από τις πλέον ανθούσες πόλεις από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία
Η πόλη θεωρειται η ασφαλέστερη πόλη της Ρουμανίας , με σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα , με δείκτη ανεργίας 3% , και με τις καταληλότερες συνθήκες για φοιτητική ζωή.
Μεγάλα εμπορικά κέντρα , όπως το Iulius Mall, και ένα international  αεροδρόμιο με πολλές διεθνείς πτήσεις την ημέρα,  κάνουν τον Έλληνα φοιτητή να αισθάνεται άνετα στην πόλη. 
Το Πανεπιστήμιο έχει παράδοση στις Ιατρικές και Φαρμακευτικές σπουδές.

Οι Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cluj αξιολογούνται σε διεθνή ranking sites ανώτερες και από τις Σπουδές στο Βουκουρέστι και από τις σπουδές στο Ιάσιο
The only Faculty of Medicine in Romania accredited by the Association of Medical Schools in Europe -  AMSE ( από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου )


Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και κατά την διάρκεια των ετών εξελίχθηκε σε ένα πανεπιστήμιο με παγκόσμια αναγνώριση.
Στο Κλουζ σπουδάζουν σήμερα πολλοί Έλληνες φοιτητές.
Το Πανεπιστήμιο έχει περίπου 11.000 φοιτητές και ανανεώνει συνεχώς τα προγράμματα σπουδών του, ώστε να είναι ενημερωμένα στις καινούριες εξελίξεις της επιστήμης.
Το Πανεπιστημιο "Iuliu Hatieganu" στο Κλουζ ( Cluj ) έχει μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στη Ρουμανία.
Οι σπουδές στο Κλουζ αναγνωρίζονται από όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Στην Ιατρική και στην Οδοντιατρική  Σχολή λειτουργεί Αγγλόφωνο και Γαλλόφωνο τμήμα.
Τα δίδακτρα είναι 8500 ευρώ το χρόνο. 
Από το δεύτερο έτος και μετά οι καλοί φοιτητές δικαιούνται υποτροφία, που φτάνει να καλύπτει τα μισά δίδακτρα,
δηλαδή τα δίδακτρα είναι  4250 ευρώ για τους φοιτητές με υποτροφία. 
Η εισαγωγή για τους κατόχους πιστοποιητικού γνώσης της Αγγλικής γλώσσας γίνεται χωρίς εξετάσεις, μόνο με αξιολόγηση των προσόντων και κατάταξη των υποψηφίων σε λίστα.

Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575 

Στείλτε μας αίτηση  για περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ιατρική Οδοντιατρική στο Ιασιο

Medicine Dentistry  Iasi  Romania 

Λίγα λόγια για τις Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Gr. Popa  στο Ιάσιο στη Ρουμανία

Τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.
Από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου απεφοίτησε και ο Palade που πήρε το βραβείο Nobel στην Ιατρική και σε Πανεπιστήμια της Ρουμανίας σπούδασαν μερικοί από τους πιο γνωστούς και ικανούς γιατρούς του κόσμου.
Στις περισσότερες από αυτές υπάρχουν και Αγγλόφωνα τμήματα.  

To Ιάσιο ή Ιάσι 
Το Ιάσιο ή Ιάσι είναι μια πόλη από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρουμανίας, γνωστή στην Ελλάδα για την μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη που είχε την εποχή του Μεσαίωνα και της Τουρκοκρατίας. 
Σε αυτή την πλούσια και ευημερούσα πόλη υψώθηκε τον Φεβρουάριο του 1821 η σημαία της Ελληνικής επαναστάσεως. Πληθυσμό έχει περίπου 350.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Το Ιάσιο διαθέτει αεροδρόμιο με πολλές πτήσεις την ημέρα και σύνδεση με πολλές πόλεις της Ευρώπης. Στο Ιάσιο υπάρχουν πολλά εμπορικά κέντρα. Το Palas Mall είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων και ένα  από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλές Ελληνικές Τράπεζες και πολυκαταστήματα , όπως το Praktiker.
Το Ιάσιο είναι μια πανέμορφη πόλη. Αν περπατήσει κανείς  Βόρεια από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο "Gr. Popa" κατά μήκος της λεωφόρου  Bld. Carol I , θα μείνει κατάπληκτος από τα υπέροχα κτίρια, ένα από τα οποία είναι και το Πανεπιστήμιο Cuza, από τις υπέροχες αλέες, τα περιποιημένα πάρκα, τις νεόδμητες βίλες, τα γήπεδα, μέχρι να φτάσει στον καλοπεριποιημένο Βοτανικό κήπο μετά από περίπου 3 χιλιόμετρα. Μια ωριαότατησυνοικία της πόλης είναι το Bucium , με πολύ ωραία εστιατόρια με θέα την πόλη και τους 7 λόφους της. Κατά την παράδοση οι λόφοι του Ιάσιου  θυμίζουν τους 7 λόφους της Ρώμης. Η πόλη έχει κέντρα διασκέδασης, ωραιότατα εστιατόρια και κάθε μορφής Ευρωπαϊκή διασκέδαση για νέους, αλλά και για μεγαλύτερους.

Το Πανεπιστήμιο 
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής (UMF) ιδρύθηκε το 1879.
Έχει Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Σχολή. 

Τα δίδακτρα είναι 8000 ευρώ το χρόνο. 

Η εισαγωγή για τους κατόχους πιστοποιητικού γνώσης της Αγγλικής γλώσσας γίνεται χωρίς εξετάσεις, μόνο με αξιολόγηση των προσόντων και κατάταξη των υποψηφίων σε λίστα.

Το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου έχει Αγγλόφωνο τμήμα στην Ιατρική Σχολή και από το 2009 έχει Αγγλόφωνο τμήμα στην Οδοντιατρική και στη Φαρμακευτική Σχολή.  Οι απόφοιτοι παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τις αντίστοιχες Νομαρχίες χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ. Ιατρική Σχολή στο Ιάσιο.  
Ο πρώτος Ιατρικός σύλλογος της Ρουμανίας ιδρύθηκε στο Ιάσιο το 1833 και το πρώτο Ιατρικό Χειρουργικό επιστημονικό περιοδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου το 1887.
Οι απόφοιτοι από το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου γίνονται δεκτοί σε όλα τα Νοσοκομεία και Ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει περισσότερους από 400.000 τόμους βιβλίων και είναι συνδεδεμένη με όλες τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του κόσμου.  Μεγάλα Πανεπιστήμια της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.α. έχουν συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ιασίου και στέλνουν τους φοιτητές τους για πρακτική άσκηση τα καλοκαίρια σε Νοσοκομεία του Ιασίου, επειδή δεν έχουν αρκετή χωρητικότητα για εκπαίδευση στα δικά τους Νοσοκομεία. Η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί από εφέτος σε Πανεπιστήμια της Ελβετίας, της Σουηδίας και της Φιλανδίας (τα ονόματα των Πανεπιστημίων αναφέρονται στο site). Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων έχει λάβει υποτροφία για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης
Το Universal σας εξασφαλίζει την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και σας βοηθάει στην διαδικασία εγγραφής και στην εξεύρεση στέγης.

Το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι επίσης πλάι στο πανεπιστήμιο και εκεί βρίσκεται και η Οδοντιατρική Πολυκλινική όπου οι φοιτητές της Οδοντιατρικής κάνουν την Πρακτική άσκηση.  
Οι σπουδές Ιατρικής και Οδοντιατρικής διαρκούν 6 χρόνια.
Το πτυχίο αναγνωρίζεται αυτόματα από τις Νομαρχίες της χώρας και οι απόφοιτοι παίρνουν την άδεια να ασκήσουν το επάγγελμα από τις αντίστοιχες Νομαρχίες της Ελλάδας. 

Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575 

Στείλτε μας αίτηση  εδώΙατρική  στο Γαλάτσι

a   

 Η πόλη

Το Γαλάτσι ή Γκαλάτσι βρίσκεται στη νότια Μολδαβία και είναι λιμάνι πάνω στον ποταμό Δούναβη. Το Γαλάτσι μαζί με την πόλη Βραΐλα, αποτελούν ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο της Ρουμανίας. Το Γαλάτσι κατοικήθηκε  από τα Αρχαία χρόνια και κατά την διάρκεια των αιώνων έπαιξε σημαντικό ρόλο, λόγω της θέσης του, στη μεταφορά αγαθών μέσω του Δούναβη. Μεγάλα εργοστάσια και Ναυπηγεία βοήθησαν στην ανάπτυξη της πόλης. Στην πόλη αναπτύχθηκε σημαντική ελληνική κοινότητα με εκκλησίες, ελληνικά σχολεία,  πολιτιστικά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες. Αξιοθέατα στην πόλη είναι ο Βοτανικός Κήπος, ο Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός του Κάτω Δούναβη, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μοναστήρι της Παναγίας, ο Ζωολογικός Κήπος, η Λίμνη των Κυνηγών, τα Μουσεία. Το Γαλάτσι είναι αδελφοποιημένο με την πόλη του Πειραιά από  το 1985

 Το Πανεπιστήμιο

Το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου "Dunărea de Jos" στο Γαλάτσι  ( Πανεπιστήμιο Κάτω από τον Δούναβη) άρχισε να λειτουργεί το 1990 με την ειδικότητα της Κινησιοθεραπείας και η Ίδρυση της ιατρικής Σχολής έγινε το 2004.  Σήμερα η Ιατρική Σχολή εκτείνεται σε ένα χώρο 8000 τ.μ, έχει εργαστήρια και Κλινικές Ευρωπαϊκού επιπέδου, νέες εγκαταστάσεις, χώρους άθλησης, μηχανογραφημένη βιβλιοθήκη.

Δίδακτρα: 6000 Ευρώ  σε  δόσεις . 

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο γίνεται με αξιολόγηση του φακέλου

Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575 

Στείλτε μας αίτηση  εδώ


Ιατρική Οδοντιατρική στο Τάργκου Μούρες

Medicine Dentistry  Târgu-Mures Η πόλη 
Το Târgu-Mures βρίσκεται στο κέντρο της Ρουμανίας και είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ιστορικής επαρχίας της Τρανσυλβανίας
Είναι η πρωτεύουσα της κομητείας Mures. Βρίσκεται κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Mures σε μια περιοχή που περιβάλλεται από λόφους.
Η πόλη έχει πληθυσμό πάνω από 150,000 κατοίκους και είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Ρουμανίας.
Το Târgu-Mures διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο σύγχρονων ξενοδοχείων, που προσφέρουν διαμονή σε υψηλό επίπεδο, ενώ η γύρω περιοχή έχει αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Μεταξύ αυτών είναι το μεσαιωνικό φρούριο της Sighisoara, το μόνο μεσαιωνικό φρούριο που εξακολουθεί να κατοικείται στην Ανατολική Ευρώπη, το θέρετρο Sovata που φημίζεται για τις αλμυρές λίμνες του, το βασιλικό κάστρο της Lapusna και πολλά άλλα.
Το Εθνικό Θέατρο της πόλης φημίζεται για τις θεατρικές του παραστάσεις και τις συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Υπάρχουν, επίσης, η Βιβλιοθήκη Teleky, το Παλάτι Πολιτισμού, το Μουσείο της Τέχνης, το Ιστορικό Μουσείο, το Εθνογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικών Επιστημών.
Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης ανήκει στο στυλ μπαρόκ Τρανσυλβανίας, με κάποιες χαρακτηριστικές πανέμορφες παλιές εκκλησίες και κτίρια.

Το Πανεπιστήμιο 
Το Ινστιτούτο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Târgu-Mures ( Τίργκου Μούρες ή  Τάργκου Μουρες )  ιδρύθηκε το 1945.

Το 1990, το Ινστιτούτο μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής, έχοντας ως επίσημες γλώσσες διδασκαλίας τη Ρουμάνικη και την Ουγγρική.
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Târgu-Mures είναι προσβάσιμο σε όλους τους Ρουμάνους και ξένους πολίτες και προσφέρει υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κέντρο ιατρικής εκπαίδευσης, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και σε ερευνητικό έργο.

Η Ιατρική σχολή υπερέχει σε ορισμένους τομείς διδασκαλίας, έρευνας, καθώς και χειρουργικών και ιατρικών πρακτικών: Ανατομία, Παθολογία, Καρδιολογία, Νευρολογία, Ουρολογία και χειρουργικές ειδικότητες.

Από το 1990 το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Târgu-Mures ξεκίνησε και συνεχίζει τη συνεργασία του με Πανεπιστήμια από τη Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Γερμανία, ΗΠΑ, μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το TEMPUS, το ERASMUS και άλλα προγράμματα επιστημονικής συνεργασίας.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει περισσότερους από 282.026 τόμους Ιατρικής και Φαρμακευτικής, 102 συνδρομές σε εξειδικευμένα ξένα περιοδικά και 70 συνδρομές σε εθνικά περιοδικά.
Η βιβλιοθήκη διαθέτει μια πλούσια συλλογή από μονογραφίες και ιατρικά περιοδικά σε πολλές γλώσσες.
Η Κεντρική Βιβλιοθήκη έχει συνεχείς επαφές και ανταλλαγές με άλλα 51 πανεπιστήμια, 45 στο εξωτερικό και 6 στη Ρουμανία. Εκτός από την Κεντρική Βιβλιοθήκη, υπάρχουν και άλλες 30 εξειδικευμένες βιβλιοθήκες για κάθε κλινική και τμήμα.
Το πανεπιστήμιο επεξεργάζεται και εκτυπώνει την Εφημερίδα της Ιατρικής και Φαρμακευτικής (Revista de Medicina si Farmacie - Orvosi és Gyógyszerészeti Szemle), όπου δημοσιεύονται άρθρα στα Αγγλικά, Ρουμανικά και Ουγγρικά.

Δίδακτρα: 8500 Ευρώ  σε  δόσεις. 

Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο γίνεται με αξιολόγηση του φακέλου και διαδικτυακή  συνέντευξη  


Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575 

Στείλτε μας αίτηση   εδώ


Ιατρική στην Κραϊόβα 
Medicine in Craiova 

 


Η πόλη της Κραϊόβα είναι μια Πανεπιστημιούπολη.
Είναι η πιο κοντινή Πανεπιστημιούπολη της Ρουμανίας στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία .
Απέχει  500 περίπου χιλιόμετρα  από την Θεσσαλονίκη , δηλαδή  περίπου 6 ώρες .
Διαθέτει αεροδρόμιο με πολλές πτήσεις την ημέρα.
Έχει πολλούς ναούς και Μεσαιωνικά κτίρια.  Το παλαιότερο Μεσαιωνικό κτίριο που σώζεται μέχρι σήμερα είναι  η εκκλησία του Cosuna Monasteryτου 15ου αιώνα . Πολλά και μεγάλα Μουσεία με ωραιότατα εκθέματα από την αρχαιότητα μέχρι τους Βυζαντινούς χρόνους και μέχρι σήμερα .
Το πάρκο Nicolae Romanescu, είναι μια πραγματική όαση . Θεωρείται ένα από τα μνημεία της πόλης για την Αρχιτεκτονική εξωτερικού χώρου . Σχεδιάστηκε από Γάλλο αρχιτέκτονα και πήρε το χρυσό βραβείο του καλλίτερου Ευρωπαϊκού πάρκου το  1900  Αξίζει επίσης κάποιος να επισκεφτεί τον Βοτανικό κήπο της πόλης

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Craiova 

Το University of Medicine and Pharmacy in Craiova, αποτελείται από 4 Σχολές και προσφέρει πτυχία σε  4 Ιατρικές ειδικότητες
Το Πανεπιστήμιο προσφέρει  πρόγραμμα στην Ιατρική Σχολή  στην Αγγλική γλώσσα 

Τα δίδακτρα είναι 8500  ευρώ το χρόνο .

Η εισαγωγή γίνεται με αξιολόγηση του φακέλου και με τεστ στην Αγγλική γλώσσα Το Πανεπιστήμιο προσφέρει και ένα μεγάλο αριθμό Ιατρικών ειδικοτήτων στη Ρουμανική γλώσσα
Επίσης προσφέρει και προγράμματα Master  στη  Ρουμανική γλώσσα, όπως  Ιατρική Βιοστατιστική ,  Οδοντική προσθετική και Κοινωνική Νοσηλευτική

Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575

Στείλτε μας αίτηση  για περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ιατρική Οδοντιατρική στην Τιμισοάρα 

Medicine Dentistry Timisora 
 

timisoara 2   timisoara University

Η Ιατρική Σχολή στην Τιμισοάρα

Η πόλη

H Τιμισοάρα κατοικήθηκε από τα αρχαία χρόνια.
Ο πρώτοι γνωστοί κάτοικοι , που τους ήξεραν και οι αρχαίοι έλληνες ήταν οι Δάκες.
Η πόλη κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους , Οστρογότθους , Ούννους , Αβάρους και Ούγγρους
Για πρώτη φορά γίνεται ιστορική αναφορά του οικισμού την εποχή του Μεσαίωνα.
Η Τιμισοάρα είναι στα σύνορα της Ρουμανίας με τη Σερβία και την Ουγγαρία , γεγονός που την καθιστά σταυροδρόμι πολιτισμών
Μια πόλη με πανέμορφα κτίρια , πάρκα , κήπους , πολλούς Ορθόδοξους ναούς που κοσμούν την πόλη, μοντέρνα εμπορικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, μοντέρνα εστιατόρια.
Ο πληθυσμός της Τιμισοάρα είναι περίπου 300.000 κάτοικοι.
Το Πανεπιστήμιο
Η Ιατρική Σχολή στην Τιμισοάρα άρχισε να λειτουργεί το 1945
Το κτίριο της Ιατρικής Σχολής ανήκε αρχικά στην Καθολική εκκλησία και κατόπιν δόθηκε για να στεγάσει την Ιατρική Σχολή
Σήμερα οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε 12 διαφορετικά Νοσοκομειακά κτίρια. Το Πανεπιστήμιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα , συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και πρωτοπορεί σε σημαντικούς τομείς της ιατρικής επιστήμης. Ακόμα και οι φοιτητές μπορούν να ασχοληθούν σε ερευνητικά project και να δημοσιεύσουν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών
Tο Πανεπιστήμιο φέρει τιμητικά το όνομα το Dr. Victor Babes , μεγάλου Ρουμάνου επιστήμονα, που γεννήθηκε το 1854 και πρόσφερε πολλά στη βακτηριολογία . Διατύπωσε την έννοια της αντιβίωσης, μιας λέξης που στην εποχή του ήταν άγνωστη. Σημαντική είναι η συνεισφορά του στη μελέτη της λύσσας, της λέπρας, της διφθερίτιδας και άλλων μολυσματικών ασθενειών. Ανακάλυψε επίσης περισσότερα από 50 άγνωστα μικρόβια και προέβλεψε νέες μεθόδους χρώσης βακτηρίων και μυκήτων.
Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο περισσότεροι από 25.000 φοιτητές.

Τα δίδακτρα είναι 8000  ευρώ

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο

  γίνεται με εξετάσεις στη Βιολογία στα μέσα Ιουλίου στην Τιμισοάρα. Το τεστ περιλαμβάνει 50 ερωτήσεις από μια τράπεζα θεμάτων 500 ερωτήσεων.

 Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575 

Στείλτε μας αίτηση  για περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ιατρική Οδοντιατρική στην Κωστάντζα

      

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημιου Ovidius στην Κωνστάντσα 

Η Ιατρική του Πανεπιστημίου της Κωνστάντα θεωρείται η πιο δυναμική Ιατρική Σχολή της Ρουμανίας και την επιλέγουν φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου.
Βρίσκεται σε ένα καινούριο κτίριο χτισμένο με τις πιο μοντέρνες προδιαγραφές, μέσα σε ένα πάρκο στην οδό Αlea Universitatii.
To νέο Campus του Πανεπιστημίου θεμελιώθηκε το 2008 και είναι το μεγαλύτερο και το πιο μοντέρνο Πανεπιστημιακό Campus στη Ρουμανία και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Οι σπουδές στην Ιατρική σχολή της Κωστάντζα είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο για μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιατρικό χώρο.

Τα ενοίκια σε επιπλωμένα διαμερίσματα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ το μήνα.

Λίγα λόγια για την Κωνστάντζα.
Η Κωνστάντζα ή Κωστάντζα ή Κονστάντα ή Κωνστάντα ή Κονστάντζα ή Κωστάντσα ( Constanta) είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στη Μαύρη θάλασσα.
Μια πόλη με βαθιές Ελληνικές ρίζες από τα Αρχαία Ελληνικά χρόνια, που αρχικά ονομαζόταν Τόμις (από την Ελληνική λέξη Τομή), όμως ο Μέγας Κωνσταντίνος της έδωσε το όνομά του και από τότε ονομάζεται Κωνστάντα. Την εποχή μετά την Τουρκοκρατία οι Έλληνες αποτελούσαν περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού.
Σήμερα υπάρχουν λίγοι Έλληνες, όμως το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και υπάρχουν πολλές Ελληνικές εκκλησίες. Στο Νότιο μέρος της πόλης βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Στο Βόρειο μέρος της πόλης βρίσκεται η πασίγνωστη « Μαμάια » , μια τεράστια παραλία επτά χιλιομέτρων με εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, η Ριβιέρα της Μαύρης θάλασσας, όπως την αποκαλούν. Βορειότερα ακόμα, είναι το πανέμορφο Δέλτα του Δούναβη.
Μέσα στην πόλη υπάρχουν πάρα πολλά και μεγάλα πάρκα και κήποι.
Η μετάβαση στην Κωνστάντσα γίνεται μέσω Βουκουρεστίου. Η απόσταση μέχρι την Κωνστάντζα είναι 2-2.5 ώρες περίπου.


Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο γίνεται με εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα που διεξάγονται το καλοκαίρι  και για τις υπόλοιπες θέσεις διεξάγονται στο τέλος Σεπτεμβρίου

Δίδακτρα :  6500  ευρώ το χρόνο 

 

Δίδακτρα Αγγλόφωνων
Ιατρικών Σχολών

Ιταλία -  Ολλανδία 

ΡουμανίαΒουλγαρίαΣλοβακία

Σερβία - Σερβική Δημοκρατία 

M = Medicine    D= Dentistry  

Ιταλία (EU) 

Ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα.

Για τους Έλληνες είναι συνήθως  800 – 2000 ευρώ


Ολλανδία (EU)  

Δίδακτρα  2.530 ευρώ

 Ρουμανία ( EU ) 

Constanta  
Bucharest
Cluj   
Iasi 
Tirgu Mures  
Timisoara
Craiova  
Arad 
Sibiu 
Galatsi   
  
   
 
   
       

M
M, D
M, D
M, D
M, D
M, D
M, D
M, D
M
M

6500
8500
8500
8000
8500
8000
8500
6250
6000
6000

Βουλγαρία ( EU) 

Σόφια 
Φιλιππούπολη
Στάρα Ζαγόρα 
Pleven 

M, D
M, D
M
M

9000
9000
7500
8500

Σλοβακία (EU) 

Bratislava
Bratislava
Kosice
Kosice

M
D
M
D

11000
12500
12500 
13000


Σερβία ( non - EU ) 

Βελιγράδι
Novi Sad
Nis

M, D
M, D
M

8000
6500
6000

 
Σερβική Δημοκρατία ( non - EU ) 

Foca

M , D

3000

 

Τηλέφωνο για πληροφορίες  210 3821575 


Τώρα Ιατρική – Οδοντιατρική Στη Σερβική Δημοκρατία

με 3000 ευρώ το χρόνο
Τώρα Ιατρική στη Σερβική Δημοκρατία με δίδακτρα 3000 ευρώ
πατήστε εδώ για πληροφορίες Εξαιρετικά χαμηλό κόστος ζωής
Εγγύηση εισαγωγής  στο πρώτο έτος τον Σεπτέμβριο,
μόνο μέσω του UNIVERSAL.
Αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ
UNIVERSAL – αντιπρόσωπος του Πανεπιστημίου 
Για πληροφορίες:  αίτηση  εδώ  

Η ιστοσελίδα αυτή παρέχει πληροφορίες για 

ιατρικη ρουμανια κραιοβα iatrikh roymania romania medicine craiova kraiova dentistry οδοντιατρική 

Η σελίδα αυτή περιέχει πληροφορίες για Ιατρικη οδοντιατρικη στο ιασι  ιασιο  iasi  ρουμανια πανεπιστημιο odontiatrikh odontiatiki iatriki iatrikh panepistimio university roumania spoudes spoudew iatrikis spoudew panepistimiakew 
Η σελίδα αυτή περιέχει πληροφορίες για ιατρικη ρουμανια  Βουκουρεσι , ιατρικη στο κλουζ , ιατρικη στο ιασιο  iatrikh   iatrikh rou

Ιατρικη στην Ιταλία

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com