Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Οδοντιατρικη στη Σουηδία

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια )
συμπληρώστε αίτηση εδώ
Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.
Το Πανεπιστήμιο του Ούμεο -  Umeå

Για να δείτε πληροφορίες για σπουδές ιατρικής και οδοντιατρικής στη Σουηδία πατήστε εδώ 

   






 
Η πόλη του Umeå (προφέρεται Ούμεο) βρίσκεται στη βόρεια Σουηδία, περίπου 600 χλμ. βόρεια της Στοκχόλμης, στο Βοθνιακό κόλπο, το βόρειο μέρος της Βαλτικής θάλασσας. Η πόλη ιδρύθηκε το 1622 από τον Γκουστάβ Αδόλφο της Σουηδίας, ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρώσους το 1720 και ξαναχτίστηκε από την αρχή. Το 1888 μία φωτιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού  Umeå, έτσι οι αρχές αναγκάστηκαν να δεντροφυτέψουν με σημύδες τις μεγάλες λεωφόρους, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση πιθανόν μελλοντικών φωτιών. Για αυτό το λόγο η πόλη συχνά ονομάζεται “Η πόλη των σημύδων”.
Το  Umeå σήμερα έχει πληθυσμό περίπου 80,000 κατοίκους και είναι μία σύγχρονη πόλη με παλιά και νέα αρχιτεκτονική και μεγάλο αεροδρόμιο με πολλές εσωτερικές πτήσεις, καθώς και πτήσεις που συνδέουν την πόλη με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η πόλη είναι γνωστή για την όπερα της βόρειας Σουηδίας, τη NorrlandOperaκαι για το ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ μουσικής, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μοντέρνας τζαζ στη Σκανδιναβία. Για το 2014 το  Umeå ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μεγάλης σημασίας επίσης για την πόλη είναι η Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.
Το Πανεπιστήμιο του  Umeå ιδρύθηκε το 1965, είναι ένα σύγχρονο ίδρυμα και σήμερα αριθμεί τέσσερεις Σχολές (Ιατρική, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Τεχνών) και περίπου 25 ερευνητικά κέντρα. Για το έτος 2014/2015 το Πανεπιστήμιο του  Umeå ήταν 24ο σε όλον τον κόσμο σε επίπεδο εκπαίδευσης για Πανεπιστήμια νεότερα των 50 χρόνων.

Ιατρική στο Ούμεο
Η διάρκεια σπουδών είναι 5.5 έτη. Το ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου συνεργάζεται στενά με Πανεπιστημιακά νοσοκομεία εντός και εκτός της πόλης. Έτσι, κατά τη διάρκεια της πρακτικής και κλινικής τους άσκησης μετά το 6ο εξάμηνο οι φοιτητές χωρίζονται σε γκρουπ των 10 ατόμων και τοποθετούνται σε διάφορα νοσοκομεία, όπως στο Östersund, στο Sundsvallκαι στο Sunderbyn(10 φοιτητές / πόλη). Με αυτόν τον τρόπο το τμήμα εγγυάται υψηλή εκπαίδευση υπό στενή κλινική καθοδήγηση από έμπειρους και εξειδικευμένους ιατρούς. Η διδασκαλία συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική άσκηση σε πολλούς τομείς της ιατρικής επιστήμης, με έμφαση στην κριτική σκέψη, έτσι ώστε οι φοιτητές να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ιατρική τους ειδικότητα μετά το πέρας των βασικών σπουδών τους.
Οδοντιατρική στο Ούμεο
Η ζήτηση για οδοντιάτρους στη Σουηδία είναι πολύ υψηλή και οι οδοντιατρικές σπουδές εγγυώνται ένα σίγουρο επάγγελμα στη χώρα αυτή. Οι απόφοιτοι των οδοντιατρικών σχολών αποφοιτούν με πτυχίο στην Οδοντιατρική, το οποίο στη Σουηδία ονομάζεται MasterofScienceinDentalSurgery(Μάστερ Επιστημών στη Χειρουργική Οδοντιατρική). Η οδοντιατρική του Πανεπιστημίου του  Umeå εγγυάται ένα πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν μία οδοντιατρική ειδικότητα, αφού έχουν εργασθεί ως γενικοί οδοντίατροι για 2 χρόνια. Εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει ειδικότητα στη Σουηδία, υπάρχουν 8 οδοντιατρικές ειδικότητες προς επιλογή.
Όσον αφορά την έρευνα στον τομέα της Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας των σπουδών του.
   
 

Ιατρικη στην Ιταλία

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com