Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Κεντρική

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια ) συμπληρώστε αίτηση εδώ
Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.

Πολιτικός Μηχανικός 

Πολιτικός Μηχανικός στη Σλοβακία
Πολιτικός Μηχανικός στη Βουλγαρία 
Πολιτικός Μηχανικός στη Ρουμανία 


Πολιτικός Μηχανικός στη Σλοβακία

TO ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  ΣΤΗ  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

    SLOVAK TECHNICAL UNIVERSITY IN BRATISLAVA

Σπουδές Πολιτικού μηχανικού στη Bratislava 
Η Σλοβακία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα που συνορεύει με την Τσεχία, και την Αυστρία. Η Μπρατισλάβα απέχει από την Βιέννη περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο. Έχει αεροδρόμιο με πολλές πτήσεις την ημέρα , αλλά εξυπηρετείται αεροπορικά και από την Βιέννη. Μια πανέμορφη πόλη που την διασχίζει ο Δούναβης, με υπέροχο Ιστορικό κέντρο, όπου δεσπόζει το κάστρο του Καρόλου.
Η Μπρατισλάβα έχει μοντέρνα κτίρια, μεγάλα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, θέατρα, κέντρα διασκεδάσεως και προσφέρει διαμονή ανάλογη μιας κεντροευρωπαϊκής πόλης.

Πολιτικος Μηχανικος στη Σλοβακια 


Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου ( Technical University) της Bratislava είναι η μεγαλύτερη Σχολή Μηχανικών της Σλοβακίας.

Στα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας της περισσότεροι από 28.000 απόφοιτοι και 950 διδάκτορες αποφοίτησαν από την Σχολή. Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών έχει 295 Πανεπιστημιακούς καθηγητές και 22 Τμήματα. Σήμερα 3.000 φοιτητές σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο.
Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί με το σύστημα των credits. Κατά την διάρκεια των τριών πρώτων ετών ο φοιτητής πρέπει να συγκεντρώσει 180 credits και παίρνει το Πτυχίο Bachelor Πολιτικού Μηχανικού, ολοκληρώνοντας έναν πρώτο κύκλο σπουδών . Κατά την διάρκεια του δευτέρου κύκλου σπουδών, που διαρκεί άλλα δύο χρόνια, ο φοιτητής συμπληρώνει άλλα 120 credits και παίρνει το Πτυχίο Master Πολιτικού Μηχανικού.
Στο Slovak Technical University λειτουργεί Αγγλόφωνο Τμήμα για τους Ευρωπαίους και τους ξένους φοιτητές.

Τα δίδακτρα είναι 5.000 Ευρώ το χρόνο. 

Σε πρώτη φάση εγκρίνονται τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και σε δεύτερη φάση οι υποψήφιοι λαμβάνουν μέρος σε εισαγωγικές εξετάσεις στα Αγγλικά και στα Μαθηματικά που γίνονται τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα.


Πολιτικός Μηχανικός στη Βουλγαρία - Σόφια

Πολιτικός Μηχανικός στη Σόφια 
Κρατικό Πολυτεχνείο στη Σόφια 
Το Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής , Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαισίας 

 Η  Σόφια 

Η Σόφια απέχει από την Αθήνα 50 λεπτά με το αεροπλάνο και 7 ώρες οδικώς. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει μόνο 3 ώρες οδικώς.
Οι Βούλγαροι είναι απόγονοι του μεγαλύτερου λαού του Αρχαίου κόσμου, των Θρακών. Πολλοί λαοί αναμίχθηκαν με τους Θράκες , όπως Μακεδόνες, Σλάβοι, Μογγόλοι και άλλοι. Σήμερα, μετά την είσοδο της  στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  η Βουλγαρία έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει μεγάλους δρόμους και πολύ ωραία κτίρια. Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας και παρ’ όλο που είναι σε πολυσύχναστο μέρος βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία ιδανική για σπουδές.  Το κόστος ζωής είναι χαμηλό, σε αντίθεση με το επίπεδο ζωής που είναι πολύ υψηλό. Η πόλη έχει άριστες υποδομές και προσφέρει στον φοιτητή ευχάριστη διαμονή και πολύπλευρη ψυχαγωγία. 
Τα ενοίκια είναι αρκετά χαμηλά σχετικά με την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές Πανεπιστημιουπόλεις.

Το Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής , Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαισίας
Το Πανεπιστήμιο δημιουργήθηκε το 1942 και το 1945 μετετράπη σε Πολυτεχνείο
Σήμερα  έχει 5000 φοιτητές και 364 καθηγητές
Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο είναι αναγνωρισμένες από το ΔΟΑΤΑΠ 
Το Πανεπιστήμιο έιναι  Κρατικό , όχι ιδιωτικό 
Το Πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδές στα Αγγλικά στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Οι σπουδές διαρκούν 4 χρόνια 

Απαραίτητο είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος στο οποίο οι φοιτητές διδάσκονται: 
Για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών :  Αγγλικά, Βουλγαρικά , Μαθηματικά και Φυσική 

Δίδακτρα    3800  EUR  το χρόνο σε δύο δόσεις 

Για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο απαιτείται συγκεκριμένη βαθμολογία στο Απολυτήριο 


Πολιτικός Μηχανικός στη Ρουμανία - Βουκουρέστι

 

To Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης και βρίσκεται στο ΒουκουρέστιΤο Βουκουρέστι εμφανίζεται στα ιστορικά έγγραφα για πρώτη φορά το 1459. Το 1862 έγινε η πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Από τότε αποτελεί ένα πολιτιστικό, πνευματικό, επιστημονικό κέντρο της Ευρώπης. Τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίρια του ήταν η αιτία που ανάμεσα από τους δύο Παγκόσμιους πολέμους, το Βουκουρέστι ονομαζόταν « Μικρό Παρίσι». Τα τελευταία χρόνια στο Βουκουρέστι   έγινε μια τεράστια οικονομική και πολιτιστική  ανάπτυξη.  Το Βουκουρέστι έχει περίπου 2,000,000 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Το Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου ιδρύθηκε το 1864. Το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών λειτούργησε σαν ανεξάρτητη Σχολή από το 1995. Στο τμήμα  Πολιτικών Μηχανικών λειτουργεί τα τελευταία χρόνια Αγγλόφωνο τμήμα.


Πολιτικος Μηχανικος στο Βουκουρεστι 

Το Πολυτεχνείο -  Σχολή  Πολιτικών Μηχανικών του Βουκουρεστίου (Τεχνικό Πανεπιστήμιο - Πολιτικών Μηχανικών Βουκουρεστίου, Technical University of Civil Engineering Bucharest - UTCB) είναι αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

Οι σπουδές για την απόκτηση πτυχίου Bachelor Πολιτικού Μηχανικού διαρκεί 4 χρόνια . Το Master διαρκεί 1-1.5 χρόνια.

Τα δίδακτρα για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012  είναι τα ίδια με αυτά για τους Ρουμάνους φοιτητές
δηλαδή 4.500 Lei το χρόνο   (περίπου  1.200 Ευρώ  το χρόνο). 

Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 ήταν γραμμένοι στο πανεπιστήμιο 7.439 φοιτητές, εκ των οποίων 2.487 στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Το 2010-2011, ο αριθμός των καθηγητών του Πανεπιστήμιου είναι 527, μοιρασμένοι σε 28 έδρες. Το Πανεπιστήμιο στεγάζεται σε 14 κτίρια, με συνολική έκταση 33.000 μ2, εκ των οποίων 18.500 μ2 είναι αίθουσες διδασκαλίας, 7.500 τ.μ. εργαστηριακοί χώροι και 7.000 μ2 γραφεία. Το κυρίως τμήμα του Πανεπιστήμιου, όπου στεγάζεται και η σχολή των Πολιτικών Μηχανικών βρίσκεται στην περιοχή Τέι του Βουκουρεστίου.
Το Πανεπιστήμιο έχει 8 βιβλιοθήκες, με περίπου 525.000 βιβλία. Έχει 6 δίκτυα υπολογιστών, ένα για κάθε σχολή, με πάνω από 500 προσωπικούς υπολογιστές. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ένα δίκτυο ειδικά για σχεδιασμό CAD. Υπάρχουν επίσης 4 οπτικό-ακουστικά εργαστήρια που προσφέρουν εκμάθηση 7 ξένων γλωσσών. 
Το Πανεπιστήμιο  διαθέτει φοιτητικές εστίες για 2.400 φοιτητές, με έκταση 35.000 μ2 και εστιατόριο έκτασης 3.000 μ2 που χωράει 500 φοιτητές. Το κάθε διαμέρισμα είναι για 4 φοιτητές και κοστίζει περίπου €70/μήνα. Τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο έχει δεχτεί ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών από Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες. Μεταξύ του 1975 και του 2003, πάνω από 1.350 μη Ρουμάνοι φοιτητές έχουν πάρει Μάστερ και 74 έχουν πάρει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε και συντονίζει το πρόγραμμα SOCRATES - ERASMUSThematicNetworkProjectEUCEET (EuropeanCivilEngineeringEducationandTraining).
Το Πανεπιστήμιο έχει συνεργασίες με 150 Πολυτεχνεία σε όλο τον κόσμο. Στην Αγγλία έχει συνεργασία με τα πανεπιστήμια City University, Imperial College, South Bank University, University of Greenwich, University of Sheffield, University of Manchester, University of Central Lancashire, Darlington College, Leeds University, University of Surrey, University of Strathclyde.


Για το Μάστερ τα δίδακτρα είναι 4.800 Lei  το  χρόνο και για Διδακτορικό 2.400 Lei το  χρόνο.

Επειδή ο αριθμός των εισακτέων είναι εξαιρετικά περιορισμένος και καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, είναι σκόπιμο να κάνετε εγκαίρως την αίτηση.
Απαραίτητη για την εισαγωγή είναι η ATESTAT από το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας 

Η σελίδα αυτή παρέχει πληροφορίες για politikow mhxanikow polytexneio roymania πολιτικος μηχανικος πολυτεχνειο βουκουρεστι ρουμανια politikos mixanikos 
πολιτικος μηχανικος πολιτικοσ μηχανικοσ σοφια βουλγαρια sofia bulgaria politikos mhxanikos civil engineering  architecture arxitektonikh 

πολιτικος μηχανικος σλοβακια αγγλοφωνο μπρατισλαβα politikow mhxanikow politikos mixanikos bratislava slovakia slovak republic  spoudew spoudes english σπουδες 

Ιατρικη στην Ιταλία

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com