Κεντρική

Χώρες

Ειδικότητες

Πανεπιστήμια

Επικοινωνία

Apply Online

Οδοντιατρική στην Αγγλία

Για πληροφορίες και ραντεβού τηλεφωνείστε : 210 3821575 από 8 το πρωί έως 10 το βράδυ

Φειδίου 18Α Αθήνα ( πίσω από το ξενοδοχείο Τιτάνια ) - Apply Online

Επικοινωνήστε μαζί μας

rok4
rok3
rok2
rok1
Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
100% επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.
Ιατρική 

Οδοντιατρική

 στείλτε αίτηση για περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Τώρα Ιατρική στην Ολλανδία στα Αγγλικά με δίδακτρα πρώτου έτους 1030 ευρώ. Για πληροφορίες πατήστε εδώ  

Το UNIVERSAL είναι το μοναδικό γραφείο που συνόδευσε υποψηφίους για εξετάσεις τον Φεβρουάριο στην Ολλανδία 

Πολλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης προσφέρουν προγράμματα στην Αγγλική γλώσσα σε πολλές ειδικότητες 

Τα Αγγλόφωνα αυτά προγράμματα λειτουργούν στα Κρατικά πανεπιστήμια των χωρών και ταυτόχρονα με το πρόγραμμα που διδάσκεται στη γλώσσα της χώρας , λειτουργεί και το Αγγλόφωνο πρόγραμμα με το ίδιο πρόγραμμα σπουδών και τους ίδιους καθηγητές.
Τα Αγγλόφωνα αυτά προγράμματα έχουν σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών.
Παρακάτω φαίνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής  ένωσης που προσφέρουν Αγγλόφωνα προγράμματα στην Ιατρική και Οδοντιατρική  

Για πληροφορίες πατήστε στα link : 

Ιταλία , Τσεχία , Σλοβακία , Βουλγαρία , Ρουμανία , Ουγγαρία , Σλοβενία , Εσθονία , Λετονία , Λιθουανία , Πολωνία  και φυσικά η Μεγάλη Βρετανία   και η Ιρλανδία 

Τα πτυχία από τις χώρες αυτές δεν χρειάζονται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ 

Παρακάτω υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για πολλά Πανεπιστήμια 

Απαραίτητη προϋπόθεση για σπουδές στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία είναι να έχει δώσει ο υποψήφιος Πανελλήνιες εξετάσεις. Για τη Ρουμανία πρέπει να έχει 10.000 μόρια στις Πανελλήνιες  

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο Safarik στο Κόσιτσε  θα γίνουν στην Αθήνα τον Ιούλιο.

           UNIVERSAL- Τηλ. 2103821575

 

Φειδίου 18 , Αθήνα                                           Τηλ. 2103821575

www.universal.edu.gr                                         E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                                                                                 

Αγαπητέ υποψήφιε,

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να ενημερωθείτε από εμάς,  για τις δυνατότητες που υπάρχουν για  σπουδές στο εξωτερικό. Σας στέλνουμε ενημερωτικά φυλλάδια που αφορούν σε εγγραφή σε Ιατρικές Σχολές της Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τσεχίας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορούμε να σας κρατήσουμε θέση σε όσα Πανεπιστήμια επιθυμείτε και ότι  όσο νωρίτερα κάνετε  κράτηση σε ένα Πανεπιστήμιο, τόσο καλλίτερα είναι.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

 1. Γραπτή ενημέρωση για τα απαραίτητα δικαιολογητικά
 2. Προεγγραφή στο Πανεπιστήμιο
 3. Μετάφραση των δικαιολογητικών και επικύρωση της μετάφρασης στο αντίστοιχο προξενείο
 4. Κατάθεση του Απολυτηρίου στο Υπουργείο Παιδείας της χώρας για την απόκτηση ισοτιμίας
 5. Προετοιμασία onlineγια τις εισαγωγικές εξετάσεις ( σε περίπτωση που απαιτούνται εισαγωγικές εξετάσεις) ώστε να εξασφαλίσουμε 100% επιτυχία
 6. Συνοδεία στις εισαγωγικές εξετάσεις 
 7. Ενημέρωση για την κατάταξη του υποψηφίου στους εισακτέους και για την ημερομηνία εγγραφής
 8. Πλήρη υποστήριξη για την ανεύρεση κατοικίας ή φοιτητικής εστίας
 9. Ξενοδοχείο για 2 μέρες για 2 άτομα κατά τις ημέρες των εγγραφών ή των εξετάσεων
 10. Εγγραφή στο πανεπιστήμιο
 11. Προετοιμασία όλων των απαραίτητων εγγράφων που χρειάζονται  κατά την εγγραφή
 12. Υποστήριξη κατά την διάρκεια των σπουδών

Οι παραπάνω υπηρεσίες εξαρτώνται από το Πανεπιστήμιο και τη χώρα σπουδών.

Οι παραπάνω υπηρεσίες προσφέρονται  μόνο σε συνεννόηση με τους γονείς των υποψηφίων

Προσοχή : Τα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση της αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο   210 3821575.

 

Στις επόμενες σελίδες εμφανίζονται πληροφορίες για τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων

της Σλοβακίας ( Μπρατισλάβα , Κόσιτσε ) , της Βουλγαρίας ( Σόφια ) , της Τσεχίας (Πράγα ) και της Ρουμανίας ( Βουκουρέστι , Κλουζ, Ιάσιο, Κραϊόβα , Τίργκου Μούρες )

 

               

Ιατρική Οδοντιατρική στη Σλοβακία

Κόσιτσε

Safarik University στο Kosice

 

Η Σλοβακία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και αποσχίστηκε από την πρώην Τσεχοσλοβακία το 1993. Είναι μια χώρα με Ευρωπαϊκή κουλτούρα και πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα. Στην Σλοβακία βρίσκεται η προστατευόμενη περιοχή που ονομάζεται παγκόσμια "the Slovak paradise" με καταχωρήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο.
Η Σλοβακία έχει εισέλθει στην νομισματική ενοποίηση και έχει επίσημο νόμισμα το Ευρώ.
Το Kosice είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας και διαθέτει διεθνές  αεροδρόμιο με δεκάδες διεθνείς πτήσεις την ημέρα.

Εδώ οργανώνονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ Τέχνης , κονσέρτα κλασικής και μοντέρνας μουσικής, ημέρες γεμάτες διασκέδαση , ο παλαιότερος Μαραθώνιος, αγώνας με εξαίσια αερόστατα, διαγωνισμός διεθνούς γαστρονομίας, έκθεση με ορχιδέες, καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμοί κινηματογράφου και πάμπολες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Είναι μια πόλη όπου ο φοιτητής μπορεί να σπουδάζει και ταυτόχρονα να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιούπολη , ανάλογη με τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Στον κεντρικό δρόμο υπάρχει και το γνωστό “Theatre”, μια καφετέρια όπου θα βρεις πάντα Έλληνες φοιτητές να κουβεντιάζουν.

Το Κόσιτσε είναι μια Πανεπιστημιούπολη με πολλές Πανεπιστημιακές Σχολές.

Το Πανεπιστήμιο Safarik  ιδρύθηκε το 1657 από τους Ιησουΐτες μοναχούς και το 1660 εδραιώθηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Λεοπόλδο Ι. Κατά την διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα επηρέασε ουσιαστικά την πρόοδο της επιστήμης, και το επιστημονικό πνεύμα της Ευρώπης. Έχει πολλές Σχολές με μεγαλύτερη από τις οποίες την Ιατρική Σχολή, που βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το γραφικό κέντρο της πόλης, όπου και το γνωστό σιντριβάνι που τραγουδάει.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης είναι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με διεθνή αναγνώριση για τις ερευνητικές του δραστηριότητες και για τους διεθνούς κύρους γιατρούς που το στελεχώνουν. Οι σπουδαστές της Ιατρικής δεν χρειάζεται να μεταφέρονται για τα Κλινικά μαθήματα γιατί το Νοσοκομείο είναι πλάι στο Πανεπιστήμιο. Οι σπουδές γίνονται και στα Αγγλικά και διαρκούν 6 χρόνια.

Το Πανεπιστήμιο Safarik στο Kosice αξιολογήθηκε το 2009 από όλες τις επιτροπές αξιολόγησης με τρία Α, για την ποιότητα σπουδών που προσφέρει, για την πληρότητα των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου, για το επιστημονικό επίπεδο του Ακαδημαϊκού διδακτικού προσωπικού, για την ερευνητική δραστηριότητα των καθηγητών, για την αρτιότητα των Κλινικών, για την Κλινική εκπαίδευση που προσφέρει στους φοιτητές.

 

Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις στην Χημεία και Βιολογία.

Οι εξετάσεις για τους Έλληνες γίνονται συνήθως στην Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου .
Δίδακτρα:    Ιατρική 10.500 EUR     Οδοντιατρική 11.000 EUR

Η πληρωμή γίνεται σε δύο δόσεις

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει φοιτητική εστία με κόστος περίπου 190 EUR το μήνα.

 

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Βουλγαρία

                                         Σόφια

Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας


Η Σόφια απέχει από την Αθήνα 50 λεπτά με το αεροπλάνο και 7 ώρες οδικώς. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει μόνο 3 ώρες οδικώς.

Οι Βούλγαροι είναι απόγονοι του μεγαλύτερου λαού του Αρχαίου κόσμου, των Θρακών. Πολλοί λαοί αναμίχθηκαν με τους Θράκες , όπως Μακεδόνες, Σλάβοι, Μογγόλοι και άλλοι. Σήμερα, μετά την είσοδο της  στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  η Βουλγαρία έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει μεγάλους δρόμους και πολύ ωραία κτίρια. Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας και παρ’ όλο που είναι σε πολυσύχναστο μέρος βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία ιδανική για σπουδές.  Το κόστος ζωής είναι χαμηλό, σε αντίθεση με το επίπεδο ζωής που είναι πολύ υψηλό. Η πόλη έχει άριστες υποδομές και προσφέρει στον φοιτητή ευχάριστη διαμονή και πολύπλευρη ψυχαγωγία.

Τα ενοίκια είναι αρκετά χαμηλά σχετικά με την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές Πανεπιστημιουπόλεις.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας είναι η αρχαιότερη Ιατρική Σχολή της Βουλγαρίας. Τα πρώτα μαθήματα ξεκίνησαν να γίνονται τον Απρίλιο του 1918.

Σήμερα η Ιατρική Σχολή έχει 47 Τμήματα και Κλινικές και περίπου 1300 καθηγητές. Το επίπεδο σπουδών αναβαθμίζεται διαρκώς και η αναλυτική ύλη εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται συνεχώς στα καινούρια Ιατρικά δεδομένα. Μέχρι σήμερα από το Πανεπιστήμιο έχουν αποφοιτήσει 35 000 γιατροί.

Γενικά οι σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι ισοδύναμες με τις σπουδές σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο δίνει έμφαση στην Έρευνα και έχει συνεργασίες με διεθνή Ερευνητικά ιδρύματα. Έχει βιβλιοθήκη και αίθουσα κομπιούτερ με ελεύθερη πρόσβαση Internet στον φοιτητή. Οι σπουδές Ιατρικής και Οδοντιατρικής διαρκούν 6 χρόνια.

Τα δίδακτρα είναι 8.000 το χρόνο και πληρώνονται σε δύο δόσεις

 

Σήμερα  πολλές εκατοντάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στα Αγγλόφωνα τμήματα της Ιατρικής , Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Οι Έλληνες επιλέγουν το Πανεπιστήμιο της Σόφιας , λόγω της μικρής απόστασης από την Ελλάδα και λόγω των εξαιρετικά φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων από την Αθήνα.

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα. Υπάρχει περίπτωση από το 2017 να προστεθούν θέματα Χημείας και Βιολογίας στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο.  

Έχουμε εμπειρία ετών και γνωρίζουμε πώς να προετοιμάσουμε τους υποψήφιους και πώς να τους καθοδηγήσουμε για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Ημερομηνίες 2018

Βουλγαρία - Σόφια 

Αιτήσεις: από 16 Ιουλίου 2018

Εξετάσεις: Σάββατο 25 Αυγούστου – Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Εξετάσεις στη Χημεία , Βιολογία ( από Τράπεζα θεμάτων) και Αγγλικά.

Το Πανεπιστήμιο διεξάγει ένα προπαρασκευαστικό πρόγραμμα στη Χημεία και στη Βιολογία 5 ημέρες από 4 ώρες την ημέρα ανά μάθημα.

Οι ημερομηνίες του προπαρασκευαστικού προγράμματος είναι:

20 Αυγούστου έως 24 Αυγούστου 2018 (για τις εξετάσεις του Αυγούστου)   και

3 Σεπτεμβρίου έως 9 Σεπτεμβρίου (για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου)

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις 25 Αυγούστου θα ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις 8 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν στις 11 Σεπτεμβρίου

Οι βαθμολογίες θα μπουν σε μια κοινή λίστα και η τελική κατάταξη επιτυχόντων θα ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου και η έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Το παράβολο αίτησης είναι 70 BGL

Το κόστος του προπαρασκευαστικού προγράμματος περίπου 305 ευρώ

Τα εξέταστρα είναι περίπου 200 ευρώ

 

 Ιατρική Οδοντιατρική στη Σλοβακία

Μπρατισλάβα

Comenius University στην Bratislava


Η Σλοβακία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και αποσχίστηκε από την πρώην Τσεχοσλοβακία το 1993. Είναι μια χώρα με Ευρωπαϊκή κουλτούρα και πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα. Στην Σλοβακία βρίσκεται η προστατευόμενη περιοχή που ονομάζεται παγκόσμια "the Slovak paradise" με καταχωρήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες site σε όλο τον κόσμο.
Η Σλοβακία έχει εισέλθει στην νομισματική ενοποίηση και έχει επίσημο νόμισμα το Ευρώ.
Στη Σλοβακία εδρεύουν δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, το ένα στην Μπρατισλάβα και το άλλο στο Κόσιτσε.
Οι σπουδές γίνονται και στα Αγγλικά και διαρκούν 6 χρόνια. Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις στην Χημεία και Βιολογία.
Μετά την είσοδο της Σλοβακίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να περάσουν από την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Το Πανεπιστήμιο Comenius ( Κομένιους )   βρίσκεται στην Πρωτεύουσα της Σλοβακίας, στη Μπρατισλάβα

Η Μπρατισλάβα απέχει από τη Βιέννη μόνο 30 λεπτά με το αυτοκίνητο και είναι μια πανέμορφη και μοντέρνα πόλη που την διασχίζει ο γραφικός Δούναβης.

Η Bratislava είναι μια ευρωπαϊκή πόλη που προσφέρει ένα αρμονικό μίγμα σύγχρονης ζωής μέσα στο γοητευτικό υπόβαθρο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής που απεικονίζει την πλούσια ιστορία της. 
Η Μπρατισλάβα έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πολυπολιτισμικής κοσμοπολίτικης πόλης με μακρόχρονη ιστορία.
Οι κάτοικοι είναι πολύ φιλικοί, πολλοί από αυτούς μιλούν αγγλικά ή γερμανικά σε καλό επίπεδο και απαντούν στις ερωτήσεις με ευγένεια και καλοσύνη. 
Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις στη Bratislava.

Για εκείνους που απολαμβάνουν τις τέχνες και τον πολιτισμό, η πόλη προσφέρει σημαντικά μουσεία, στοές τέχνης, θέατρα, χώρους συναυλίας και άριστες αποδόσεις όπερας στο σλοβάκικο εθνικό θέατρο.
Όσοι αγαπούν ένα πιο ζωηρό τρόπο ζωής θα απολαύσουν τους κινηματογράφους και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Η Bratislava είναι η πόλη των νέων, έτσι υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να περάσετε τα βράδια.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις μπύρες ή τα κρασιά στις πανέμορφες ταβέρνες ή να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας σε πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Υπάρχουν επίσης εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, όπως ελληνική, ιταλική, κινέζικη και ιαπωνική.
Υπάρχουν πολλά πολυκαταστήματα και μεγάλα Mall. 
Γενικά, η Μπρατισλάβα προσφέρει σε έναν σπουδαστή όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης σε μια προσιτή τιμή 

Στην Bratislava υπάρχουν πολλά και πολύ μεγάλα νοσοκομεία, στα οποία οι φοιτητές εκπαιδεύονται στα κλινικά μαθήματα.                         

Το Comenius Universityιδρύθηκετο 1919. Βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο κάστρο του Καρόλου.

Δίδακτρα:    Ιατρική     9500 EUR   Οδοντιατρική   11000 EUR
Τα δίδακτρα προπληρώνονται στο Πανεπιστήμιο σε μία δόση.
Αιτήσεις γίνονται μέχρι τα μέσα  Μαΐου.  Οι εξετάσεις γίνονται στη Μπρατισλάβα στο τέλος Ιουνίου .
Οι εισαγωγικές εξετάσεις περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών σε Χημεία και Βιολογία. 

 

Ιατρική Οδοντιατρική στην Τσεχία

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου Charles University

Τα  Πανεπιστήμια της Τσεχίας έχουν Αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής και  Οδοντιατρικής. Οι σπουδές Ιατρικής διαρκούν 6 χρόνια και  Οδοντιατρικής 5 χρόνια..
Μετά την είσοδο της Τσεχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να περάσουν από την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου ( Charles University) ιδρύθηκε το 1348 και είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο βόρεια των Άλπεων και ένα από τα αρχαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.  Από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου αποφοίτησαν επιστήμονες παγκοσμίου κύρους που διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς της επιστήμης.

1η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου στην Πράγα

Διεύθυνση: Kateřinská 32, 121 08 Praha 2

Εισαγωγικές εξετάσεις στην Φυσική ή Μαθηματικά , Χημεία και Βιολογία.
Deadline για Αποστολή αιτήσεων : το δεύτερο  δεκαήμερο του Μαΐου .
Εισαγωγικές εξετάσεις : τέλος  Ιουνίου   ,    Application fee  20 EUR

Δίδακτρα :

Ιατρική Σχολή : 360.000 CZK ( ~13.000 EUR)   , Οδοντιατρική Σχολή : 360.000CZK ( ~ 13.000  EUR)

2η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου στην Πράγα

Η διεύθυνση του Πανεπιστημίου είναι  V Úvalu 84, Praha 5. 

Εισαγωγικές εξετάσεις: Α)  Στην Ελλάδα   μέσω SAT ,   σε Φυσική , Χημεία και Βιολογία  . αρχές  Μαΐου  ή αρχές  Ιουνίου .Τα αποτελέσματα των εξετάσεων SAT ανακοινώνονται στο τέλος  Ιουνίου και  θα πρέπει να έχουν ταχυδρομηθεί και φτάσει στο Πανεπιστήμιο μέχρι το τέλος Ιουνίου . Ελάχιστος βαθμός εισαγωγής : 1850 points    Β)   Στην Πράγα :  αρχές    Ιουλίου   .  Application  deadline : Αρχές  Μαΐου  
Δίδακτρα  :  300 000 CZK  περίπου 11.000 ευρώ, εκτός από το πρώτο έτος που είναι περίπου 270.000  CZK  ,  περίπου 9500 ευρώ  . 

3η Ιατρική Σχολή στην Πράγα

Η διεύθυνση του Πανεπιστημίου είναι:  Ruská 87 , 100 00 , Prague 10 .

Εισαγωγή : Τεστ στη Χημεία , Βιολογία , Φυσική ή Μαθηματικά 
Ημερομηνίες εξετάσεων : τον Ιούλιο   στην Πράγα  .
Είναι σκόπιμο να είναι ο υποψήφιος στην πρώτη εξεταστική περίοδο, διότι δεν γνωρίζουμε πόσοι υποψήφιοι θα προσέλθουν και πόσες θέσεις θα καλυφθούν στην πρώτη εξεταστική περίοδο
Application deadline : τέλος Απριλίου  για τις εξετάσεις του Ιουνίου, και τέλος Μαΐου για τις εξετάσεις του Ιουλίου. .     Application fee  20  EUR       Δίδακτρα 330.000 CZK ( περίπου 12.000 EUR)


Πανεπιστήμιο του Καρόλου στο HradecKralove

Η πόλη Hradec Kralove ( χραντετς κράλοβε )  βρίσκεται 90 χιλιόμετρα έξω από την Πράγα.
Τοπικές συγκοινωνίες, ταξί, ιδιωτικά IX φτάνουν στην πόλη σε λιγότερο από μία ώρα και η διαδρομή είναι πάρα πολύ καλή. Το Hradec Kralove είναι μια πολύ όμορφη Πανεπιστημιούπολη
Ιατρική Σχολή: οι σπουδές διαρκούν 6 χρόνια και τα δίδακτρα είναι 310.000 CZK   (περ. 11.000 EUR) 
Οδοντιατρική Σχολή:
οι σπουδές διαρκούν 5 χρόνια και τα δίδακτρα είναι 340.000 CZK (περ. 12.000 EUR) 
Εισαγωγικές εξετάσεις  : Τεστ στη Χημεία , Βιολογία , Φυσική ή Μαθηματικά   στα μέσα Μαΐου  στην Τσεχία ή τέλος Ιουλίου στη Αθήνα. Υποψήφιοι με A- levels( ΑΑΒ ) απαλλάσσονται των εξετάσεων . 

Ιατρική στη Βουλγαρία 

                                                      Σόφια - St Kliment Ohridski

Το Πανεπιστήμιο  StKliment Ohridski στη Σόφια

 Η Σόφια απέχει από την Αθήνα 50 λεπτά με το αεροπλάνο και 7 ώρες οδικώς. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει μόνο 3 ώρες οδικώς.

Οι Βούλγαροι είναι απόγονοι του μεγαλύτερου λαού του Αρχαίου κόσμου, των Θρακών. Πολλοί λαοί αναμίχθηκαν με τους Θράκες , όπως Μακεδόνες, Σλάβοι, Μογγόλοι και άλλοι. Σήμερα, μετά την είσοδο της  στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  η Βουλγαρία έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει μεγάλους δρόμους και πολύ ωραία κτίρια. Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο κέντρο της Σόφιας και παρ’ όλο που είναι σε πολυσύχναστο μέρος βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία ιδανική για σπουδές.  Το κόστος ζωής είναι χαμηλό, σε αντίθεση με το επίπεδο ζωής που είναι πολύ υψηλό. Η πόλη έχει άριστες υποδομές και προσφέρει στον φοιτητή ευχάριστη διαμονή και πολύπλευρη ψυχαγωγία.

Τα ενοίκια είναι αρκετά χαμηλά σχετικά με την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές Πανεπιστημιουπόλεις.

To  Πανεπιστήμιο  «Άγιος Κλημέντιος της Οχρίδας» - St. Kliment Ohridski στη Σόφια , λειτουργεί από το Σεπτέμβριο 2013 , Αγγλόφωνο τμήμα στην Ιατρική.


Τα δίδακτρα για το πανεπιστήμιο αυτό είναι περίπου 7700  ευρώ

 Η εισαγωγή γίνεται με εξετάσεις στη Χημεία και Βιολογία

Οι εξετάσεις γίνονται στη Σόφια τον Σεπτέμβριο . Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά σε 2-3 ημέρες.
Το πρόγραμμα αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου
 Οργανώνουμε στη Σόφια προπαρασκευαστικά μαθήματα για το τεστ  λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις. 

Ιατρική  Οδοντιατρική στη Ρουμανία

Κλουζ

Ιατρική  Σχολή στο Κλουζ-Ναπόκα

Τo Κλουζ Ναποκα ( Cluj Napoca) είναι μια πανέμορφη πόλη , ίσως η πιο όμορφη πόλη της Ρουμανίας, με καθαρά Ευρωπαϊκό χαρακτήρα.
Υπάρχουν στην πόλη Μεσαιωνικά κτίρια εφ΄όσον ανήκε στην Ουγγρική Αυτοκρατορία και κατοικείτο από Ούγγρους, Σάξονες και Ρουμάνους.
Βρίσκεται στην Δυτική πλευρά της Ρουμανίας, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.
Το Κλουζ  ήταν  από τις πλέον ανθούσες πόλεις από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία
Η πόλη θεωρειται η ασφαλέστερη πόλη της Ρουμανίας , με σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα , με δείκτη ανεργίας 3% , και με τις καταληλότερες συνθήκες για φοιτητική ζωή.
Μεγάλα εμπορικά κέντρα , όπως το Iulius Mall, και ένα international  αεροδρόμιο με πολλές διεθνείς πτήσεις την ημέρα,  κάνουν τον Έλληνα φοιτητή να αισθάνεται άνετα στην πόλη. 

Το Πανεπιστήμιο έχει παράδοση στις Ιατρικές και Φαρμακευτικές σπουδές.
Οι Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cluj αξιολογούνται σε διεθνή ranking sites ανώτερες και από τις Σπουδές στο Βουκουρέστι και από τις σπουδές στο Ιάσιο
Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και κατά την διάρκεια των ετών εξελίχθηκε σε ένα πανεπιστήμιο με παγκόσμια αναγνώριση.
Σήμερα έχει περίπου 10.000 φοιτητές.
Στο Κλουζ σπουδάζουν σήμερα πολλοί Έλληνες φοιτητές.
Το Πανεπιστήμιο ανανεώνει συνεχώς τα προγράμματα σπουδών του, ώστε να είναι ενημερωμένα στις καινούριες εξελίξεις της επιστήμης.
Το Πανεπιστημιο "Iuliu Hatieganu" στο Κλουζ ( Cluj ) έχει μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στη Ρουμανία.
Οι σπουδές στο Κλουζ αναγνωρίζονται από όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Στην Ιατρική και στην Οδοντιατρική  Σχολή λειτουργεί Αγγλόφωνο και Γαλλόφωνο τμήμα.


Τα δίδακτρα είναι 6000 ευρώ το χρόνο.

Η εισαγωγή για τους κατόχους πιστοποιητικού γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 , γίνεται χωρίς εξετάσεις, μόνο με αξιολόγηση των προσόντων και κατάταξη των υποψηφίων σε λίστα.

 Για όλα τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής είναι η βεβαίωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις με βαθμό μεγαλύτερο από 10.000 μόρια

 

Ιατρική-Οδοντιατρική  στη Ρουμανία

Ιάσιο

Το Πανεπιστήμιο Gr. Popaστο Ιάσιο

 Το Ιάσιο είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρουμανίας, γνωστή στην Ελλάδα για την μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη που είχε την εποχή του Μεσαίωνα και της Τουρκοκρατίας. Σε αυτή την πλούσια και ευημερούσα πόλη υψώθηκε τον Φεβρουάριο του 1821 η σημαία της Ελληνικής επαναστάσεως.  Το Ιάσιο έχει πληθυσμό περίπου 350.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Διαθέτει αεροδρόμιο με πολλές πτήσεις την ημέρα και σύνδεση με πολλές πόλεις της Ευρώπης. Το Ιάσιο είναι μια πανέμορφη πόλη. Αν περπατήσει κανείς  Βόρεια από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο “Gr. Popa” κατά μήκος της λεωφόρου  Bld. CarolI , θα μείνει κατάπληκτος από τα υπέροχα κτίρια, ένα από τα οποία είναι και το Πανεπιστήμιο Cuza, από τις υπέροχες αλέες, τα περιποιημένα πάρκα, τις νεόδμητες βίλες, τα γήπεδα, μέχρι να φτάσει στον καλοπεριποιημένο Βοτανικό κήπο μετά από περίπου 3 χιλιόμετρα. Η πόλη έχει κέντρα διασκέδασης, ωραιότατα εστιατόρια και κάθε μορφής Ευρωπαϊκή διασκέδαση για νέους, αλλά και για μεγαλύτερους.

Ιατρική  στο Πανεπιστήμιο "Gr. Popa" στο Ιάσιο

Το ΤμήμαΙατρικής  του Πανεπιστημίου Gr. Popa στο Ιάσιο ιδρύθηκε το 1879 και η Ιατρική Σχολή είναι από τις πιο γνωστές Ιατρικές Σχολές της Ευρώπης.

H βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει περισσότερους από 400.000 τόμους βιβλίων και είναι συνδεδεμένη με όλες τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του κόσμου. Το Ακαδημαϊκό έτος διαρκεί 30 εβδομάδες. Τα μαθήματα διακόπτονται για τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Οι σπουδές διαρκούν 6 χρόνια.

 Ιατρική Σχολή δέχεται πάνω από 500 φοιτητές τον χρόνο, συνολικά έχει 4000 φοιτητές, 583 καθηγητές, 71 προκλινικά και κλινικά μαθήματα, περίπου 1000 ειδικευόμενους Ιατρούς, 800 μεταπτυχιακούς φοιτητές, και αρκετά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Ο πρώτος Ιατρικός σύλλογος της Ρουμανίας ιδρύθηκε στο Ιάσιο το 1833 και το πρώτο Ιατρικό Χειρουργικό επιστημονικό περιοδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου το 1887.

Οι απόφοιτοι από το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου γίνονται δεκτοί σε όλα τα Νοσοκομεία και Ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μεγάλα Πανεπιστήμια της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.α. έχουν συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ιασίου και στέλνουν τους φοιτητές τους για πρακτική άσκηση τα καλοκαίρια σε Νοσοκομεία του Ιασίου, επειδή δεν έχουν αρκετή χωρητικότητα για εκπαίδευση στα δικά τους Νοσοκομεία. Η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί από εφέτος σε Πανεπιστήμια της Ελβετίας, της Σουηδίας και της Φιλανδίας (τα ονόματα των Πανεπιστημίων αναφέρονται στο site). Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων έχει λάβει υποτροφία για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης

Τα δίδακτρα είναι 5000 Ευρώ το χρόνο και πληρώνονται σε τρεις δόσεις

.

Τα δίδακτρα με τα οποία ο φοιτητής ξεκινάει τις σπουδές του παραμένουν τα ίδια μέχρι το τέλος των σπουδών του. 

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο γίνεται με αξιολόγηση των προσόντων του υποψηφίου. Για τους Έλληνες το σημαντικότερο κριτήριο είναι ο βαθμός πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις

Ιατρική στη Ρουμανία

                                                          Craiova

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στην Κραϊόβα 

Η πόλη της Κραϊόβα είναι μια Πανεπιστημιούπολη.
Είναι η πιο κοντινή Πανεπιστημιούπολη της Ρουμανίας στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία .
Απέχει  500 περίπου χιλιόμετρα  από την Θεσσαλονίκη , δηλαδή  περίπου 6 ώρες .
Διαθέτει αεροδρόμιο με πολλές πτήσεις την ημέρα.
Έχει πολλούς ναούς και Μεσαιωνικά κτίρια.  Το παλαιότερο Μεσαιωνικό κτίριο που σώζεται μέχρι σήμερα είναι  η εκκλησία του Cosuna Monasteryτου 15ου αιώνα . Πολλά και μεγάλα Μουσεία με ωραιότατα εκθέματα από την αρχαιότητα μέχρι τους Βυζαντινούς χρόνους και μέχρι σήμερα .
Το πάρκοNicolae Romanescu, είναι μια πραγματική όαση . Θεωρείται ένα από τα μνημεία της πόλης για την Αρχιτεκτονική εξωτερικού χώρου . Σχεδιάστηκε από Γάλλο αρχιτέκτονα και πήρε το χρυσό βραβείο του καλλίτερου Ευρωπαϊκού πάρκου το  1900 .

Αξίζει επίσης κάποιος να επισκεφτεί τον Βοτανικό κήπο της πόλης

Το University of Medicine and Pharmacy in Craiova, αποτελείται από 4 Σχολές και προσφέρει πτυχία σε  4 Ιατρικές ειδικότητες
Ιατρική Σχολή
Οδοντιατρική Σχολή
Φαρμακευτική Σχολή
Σχολή Μαιών και Νοσοκόμων

Τα δίδακτρα είναι 5000 ευρώ το χρόνο.

Στην  Αγγλική γλώσσα προσφέρεται μόνο το πρόγραμμα στην Ιατρική Σχολή.

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο γίνεται με εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα

 Το Πανεπιστήμιο προσφέρει και ένα μεγάλο αριθμό Ιατρικών ειδικοτήτων στη Ρουμανική γλώσσα

Ιατρική  Οδοντιατρική στη Ρουμανία

Τίργκου Μούρες

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τίργκου Μούρες

Το Târgu-Mures βρίσκεται στο κέντρο της Ρουμανίας και είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ιστορικής επαρχίας της Τρανσυλβανίας.

Είναι η πρωτεύουσα της κομητείας Mures. Βρίσκεται κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Mures σε μια περιοχή που περιβάλλεται από λόφους.Η πόλη έχει πληθυσμό πάνω από 150,000 κατοίκους και είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Ρουμανίας. Το Târgu-Mures διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο σύγχρονων ξενοδοχείων, που προσφέρουν διαμονή σε υψηλό επίπεδο, ενώ η γύρω περιοχή έχει αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Μεταξύ αυτών είναι το μεσαιωνικό φρούριο της Sighisoara, το μόνο μεσαιωνικό φρούριο που εξακολουθεί να κατοικείται στην Ανατολική Ευρώπη, το θέρετρο Sovata που φημίζεται για τις αλμυρές λίμνες του, το βασιλικό κάστρο της Lapusna και πολλά άλλα. Το Εθνικό Θέατρο της πόλης φημίζεται για τις θεατρικές του παραστάσεις και τις συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Târgu-Mures είναι προσβάσιμο σε όλους τους Ρουμάνους και ξένους πολίτες και προσφέρει υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κέντρο ιατρικής εκπαίδευσης, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και σε ερευνητικό έργο. Η Σχολή δέχεται 100  φοιτητές κάθε χρόνο στην Ιατρική και 30 στην Οδοντιατρική  για το πρόγραμμα που προσφέρουν στην Αγγλική γλώσσα.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει ποιότητα Ιατρικών σπουδών από τις καλλίτερες της Ρουμανίας. Τα αποτελέσματα των τελευταίων διαγωνισμών για θέσεις ειδικότητας τελειόφοιτων γιατρών στη Ρουμανία έχουν αποδείξει ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Târgu-Mures κατέχουν τις πρώτες θέσεις σε εθνικό επίπεδο. Η Ιατρική σχολή υπερέχει σε ορισμένους τομείς διδασκαλίας, έρευνας, καθώς και χειρουργικών και ιατρικών πρακτικών: Ανατομία, Παθολογία, Καρδιολογία, Νευρολογία, Ουρολογία και χειρουργικές ειδικότητες, όπως η χειρουργική του ήπατος και μεταμόσχευσης καρδιάς.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει περισσότερους από 282.026 τόμους Ιατρικής και Φαρμακευτικής, 102 συνδρομές σε εξειδικευμένα ξένα περιοδικά και 70 συνδρομές σε εθνικά περιοδικά. Η βιβλιοθήκη διαθέτει μια πλούσια συλλογή από μονογραφίες και ιατρικά περιοδικά σε πολλές γλώσσες. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη έχει συνεχείς επαφές και ανταλλαγές με άλλα 51 πανεπιστήμια, 45 στο εξωτερικό και 6 στη Ρουμανία. Εκτός από την Κεντρική Βιβλιοθήκη, υπάρχουν και άλλες 30 εξειδικευμένες βιβλιοθήκες για κάθε κλινική και τμήμα. Το πανεπιστήμιο επεξεργάζεται και εκτυπώνει την Εφημερίδα της Ιατρικής και Φαρμακευτικής (Revista de Medicina si Farmacie - Orvosi és Gyógyszerészeti Szemle), όπου δημοσιεύονται άρθρα στα Αγγλικά, Ρουμανικά και Ουγγρικά.

Τα δίδακτρα είναι 5000 ευρώ το χρόνο

Απαραίτητη είναι  μια συνέντευξη Skype στα Αγγλικά

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο γίνεται με αξιολόγηση φακέλου

Ιατρική Οδοντιατρική στη Ρουμανία

Τιμισοάρα

Η πόλη
H Τιμισοάρα κατοικήθηκε από τα αρχαία χρόνια.
Ο πρώτοι γνωστοί κάτοικοι , που τους ήξεραν και οι αρχαίοι έλληνες ήταν οι Δάκες.
Η πόλη κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους , Οστρογότθους , Ούννους , Αβάρους και Ούγγρους
Για πρώτη φορά γίνεται ιστορική αναφορά του οικισμού την εποχή του Μεσαίωνα.
Η Τιμισοάρα είναι στα σύνορα της Ρουμανίας με τη Σερβία και την Ουγγαρία , γεγονός που την καθιστά σταυροδρόμι πολιτισμών
Μια πόλη με πανέμορφα κτίρια , πάρκα , κήπους , πολλούς Ορθόδοξους ναούς που κοσμούν την πόλη, μοντέρνα εμπορικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, μοντέρνα εστιατόρια.
Ο πληθυσμός της Τιμισοάρα είναι περίπου 300.000 κάτοικοι.
 Το Πανεπιστήμιο
Η Ιατρική Σχολή στην Τιμισοάρα άρχισε να λειτουργεί το 1945
Το κτίριο της Ιατρικής Σχολής ανήκε αρχικά στην Καθολική εκκλησία και κατόπιν δόθηκε για να στεγάσει την Ιατρική Σχολή
Σήμερα οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε 12 διαφορετικά Νοσοκομειακά κτίρια. Το Πανεπιστήμιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα , συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και πρωτοπορεί σε σημαντικούς τομείς της ιατρικής επιστήμης. Ακόμα και οι φοιτητές μπορούν να ασχοληθούν σε ερευνητικά project και να δημοσιεύσουν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών
Tο Πανεπιστήμιο φέρει τιμητικά το όνομα το Dr. Victor Babes , μεγάλου Ρουμάνου επιστήμονα, που γεννήθηκε το 1854 και πρόσφερε πολλά στη βακτηριολογία . Διατύπωσε την έννοια της αντιβίωσης, μιας λέξης που στην εποχή του ήταν άγνωστη. Σημαντική είναι η συνεισφορά του στη μελέτη της λύσσας, της λέπρας, της διφθερίτιδας και άλλων μολυσματικών ασθενειών. Ανακάλυψε επίσης περισσότερα από 50 άγνωστα μικρόβια και προέβλεψε νέες μεθόδους χρώσης βακτηρίων και μυκήτων.
Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο περισσότεροι από 25.000 φοιτητές.
Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο γίνεται με αξιολόγηση του φακέλου του υποψηφίου.
Το Πανεπιστήμιο δέχεται τα παρακάτω αποδεικτικά της Αγγλικής γλώσσας
Lower , Advanced , Profociency από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, IELTS 6.0 , TOEFL IBT (21 for listening, 22 for reading, 23 for speaking, 21 for writing)
Τα δίδακτρα είναι :   Ιατρική        5000 ευρώ      Οδοντιατρική  6000 ευρώ

Ιατρική στη Ρουμανία

Βουκουρέστι

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου  Carol Davila

   

Το Βουκουρέστι είναι  η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, με πληθυσμό περισσότερο από 2 εκατομύρια κατοίκους.

Το Βουκουρέστι με τα εξαιρετικά νεοκλασσικά κτίρια ονομαζόταν την περίοδο ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους « Μικρό Παρίσι» 

Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1694 από τον ConstantinBrâncoveanu , ηγεμόνα της Βλαχίας και η γλώσσα διδασκαλίας ήταν η Ελληνική για περίπου 100 χρόνια. Το 1776 ο ηγεμόνας της Βλαχίας Δημήτριος Υψηλάντης άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα άρχισαν να γίνονται στα Ελληνικά , Γαλλικά, Ιταλικά και  Λατινικά. Το μεγάλο κτίριο  της Σχολής άρχισε να κατασκευάζεται το 1857. Ο Φυσικός CarolDavila από τη Ρουμανία, με σπουδές στη Γαλλία, δημιούργησε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου. Σε αυτόν οφείλεται η δημιουργία πολλών  Ιατρικών συλλόγων , Οργανισμών  και  οι συνεργασίες του είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει το Πανεπιστήμιο  παγκόσμια γνωστό.

Ένας μεγάλος επιστήμονας που τιμήθηκε με Νόμπελ στην Ιατρική , ο GeorgeEmilPalade , αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο CarolDavila και κατόπιν δίδαξε στο τμήμα Βιολογίας και Φυσιολογίας. Θεωρήθηκε ως «ο επιστήμονας με την μεγαλύτερη επιρροή που υπήρξε ποτέ στην κυτταρική βιολογία»

Στη  Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου απομονώθηκε για πρώτη φορά η ινσουλίνη από τον NicolaePaulescuτο 1921. Θεωρήθηκε ότι ο  Paulescu άδικα έχασε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη της ινσουλίνης.


Το Πανεπιστήμιο προσφέρει στην Αγγλική γλώσσα πρόγραμμα μόνο στην Ιατρική 

Τα δίδακτρα είναι 6000 ευρώ το χρόνο και πληρώνονται σε τρείς  δόσεις.

Η πρώτη δόση είναι 3000 ευρώ και πληρώνεται κατά την εγγραφή. Οι υπόλοιπες δύο δόσεις πληρώνονται τον Μάρτιο και τον Μάιο

 Τα εξέταστρα είναι 400 ευρώ .

Το παράβολο της αίτησης για αναγνώριση  του Απολυτηρίου είναι περίπου 15 ευρώ

Το παράβολο της αίτησης είναι περίπου 250 ευρώ

 Οι εισαγωγικές εξετάσεις περιλαμβάνουν τεστ στην Αγγλική γλώσσα . 

Το τεστ είναι γραπτό και προφορικό και ο ελάχιστος  βαθμός για εισαγωγή είναι 5 με άριστα το 10.

Οι εξετάσεις στην Αγγλική γλώσσα γίνονται συνήθως στο τέλος Σεπτεμβρίου  


Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Πανεπιστήμιο  μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 

Είναι υποχρεωτικό στο Απολυτήριο να υπάρχει βαθμολογία στη Βιολογία , Φυσική και Χημεία. Η βαθμολογία στη βεβαίωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να είναι πάνω από 10.000 μόρια 

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ετών , ο φοιτητής πρέπει να περάσει ένα προφορικό και γραπτό τεστ γνώσης της Ρουμανικής γλώσσας , για να εισέλθει στο τρίτο έτος και να  μπορεί να ξεκινήσει τα κλινικά μαθήματα 

 Ιατρικες σπουδές - Medical Studies

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα Πανεπιστήμια υπάρχουν στο πάνω τμήμα της σελίδας  ή πατήστε στα παρακάτω links 

 

Ιατρική  στη Βουλγαρία - Ιατρικη στη Σοφια ,  Ιατρική στη Φιλιππούπολη , Ιατρικη στο Πλεβεν , Ιατρική στη Βάρνα 
Medicine in Bulgaria  - Medicine in Sofia , Medicine in Plovdiv . Medicine in Pleven , Medicine in Varna 

Ιατρική στη Σλοβακία - Ιατρική στη Μπρατισλαβα ( Bratislava  ) , Ιατρικη στο Κοσιτσε ( Kosice ) 
Medicine in Slovakia  - Medicine in Bratislava , Medicine in Kosice 

Ιατρική στη Ρουμανία  - Ιατρική στο Ιάσιο , Ιατρική στο Κλουζ , Ιατρικη στο Βουκουρεστι , Ιατρικη στην Κραϊόβα , Ιατρική στο Ταργκου Μουρες
Medicine in Romania  - Medicine in Iasi , Medicine in Cluj , Medicine in Bucharest , Medicine in Craiova , Medicine in Targu Mures

Ιατρικη στην Τσεχία - Ιατρική στην Πράγα
Medicine in Czech Republic - Medicine in Prague  

 

Οδοντιατρικες  σπουδές - Dental Studies 

 

Οδοντιατρικη  στη Βουλγαρία -  Οδοντιατρικη στη Σοφια ,  Οδοντιατρικη στη Φιλιππούπολη  , Οδοντιατρικη στη Βάρνα 

Dentistry  in Bulgaria - Dentistry in Sofia , Dentistry in Plovdiv . Dentistry in Varna 

 

Οδοντιατρικη στη Σλοβακία - Οδοντιατρικη στη Μπρατισλαβα ( Bratislava  ) , Οδοντιατρικη στο Κοσιτσε ( Kosice ) 

Dentistry in Slovakia  - Dentistry in Bratislava , Dentistry in Kosice 


Οδοντιατρικη στη Ρουμανία  - Οδοντιατρικη στο Ιάσιο , Οδοντιατρικη στο Κλουζ 

Dentistry in Romania  - Dentistry in Iasi , Dentistry in Cluj 

 

Οδοντιατρικη στην Τσεχία - Οδοντιατρικη στην Πράγα 

Dentistry in Czech Republic - Dentistry in Prague

 


Όλα τα Πανεπιστήμια που συνεργαζόμαστε είναι  καταχωρημένα στο  " International Medical Education Directory "  (IMED ) στο W.H.O ( WORLD HEALTH ORGANIZATION ) και στο  WFME World Federation for Medical Education

Πανεπιστήμια αναγνωρισμένα από W.H.O ( WORLD HEALTH ORGANIZATION )
ιατρικές σχολές  
Universities accredited by WHO 

http://www.who.int/hrh/wdms/en/

η σελίδα που περιλαμβάνει τη λίστα με τα πανεπιστήμια που είναι αναγνωρισμένα από το WHO είναι

Medical Universities recognized by WHO - database  

στείλτε αίτηση για περισσότερες πληροφορίες εδώ 
Η σελίδα αυτή περιέχει πληροφορίες για Ιατρικη οδοντιατρικη στο ιασι  ιασιο  iasi  ρουμανια πανεπιστημιο odontiatrikh odontiatiki iatriki iatrikh panepistimio university roumania spoudes spoudew iatrikis spoudew panepistimiakew 
Η σελίδα αυτή περιέχει πληροφορίες για ιατρικη ρουμανια   Κωνσταντζα   Κωσταντζα   Κονσταντα  Κωνσταντα   Κονστάντζα   Constanta   iatrikh roumania iatriki spoudes σπουδες  ιατρικη τσεχια καρολου οδοντιαρτικη τσεχια πραγα σπουδες ιατρικης οδοντιατρικης spoudew spoudes iatrikhs iatrikh iatriki odontiatrikh odontiatriki prague praga Czech  ιατρικη οδοντιατρικη σοφια βουλγαρια  bulgaria sofia iatriki iatrikh medicine odontiatriki odontiatrikh dentistry dental studies spoudes spoudew σπουδες  ιατρικη βουλγαρια πλεβεν iatrikew spoudew pleven bulgaria iatrikh iatriki  spoudes  Ιατρικη οδοντιατρικη μπρατισλαβα bratislava Σλοβακία   slovakia  iatrikh  iatriki  odontiatrikh odontiatriki  spoudes spoudew σπουδες 

Η σελίδα αυτή παρέχει πληροφορίες για : 

Disclaimer : Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο. Προσπαθούμε  να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροδφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς.

100% Επιτυχία

Ιατρική στην Ολλανδία 

Οδοντιατρική
Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σουηδία

Οδοντιατρικη  Μπρατισλαβα   Σλοβακία
Οδοντιατρικη   Πράγα   Τσεχία
Οδοντιατρικη   Σόφια  Βουλγαρία
Οδοντιατρικη  Ιάσιο    Ρουμανία
Οδοντιατρικη   Cluj   Ρουμανία 

Φαρμακευτική
Φαρμακευτικη   Κλουζ Ρουμανία 

Φαρμακευτικη   Ιασιο  Ρουμανία 
Φαρμακευτικη  Σοφια  Βουλγαρία
Φαρμακευτικη   Μπρατισλαβα Σλοβακία 
Φαρμακευτικη   Πράγα  Τσεχία 
Φαρμακευτικη   Αγγλια Σκωτία 


Κτηνιατρική 

Ιατρικη στη Μεγάλη Βρετανία

Απαραίτητη προϋπόθεση για εισαγωγή στην Ιατρική και Οδοντιατρική στη Μεγάλη Βρετανία είναι το τεστ ukcat 
Ιατρική στην Αγγλία 

Ιατρική στην Ολλανδία

Μοναδική ευκαιρία για υποψήφιους φοιτητές 

Τώρα Ιατρική στα Αγγλικά σε δύο  Πανεπιστήμια της Ολλανδίας 
Δίδακτρα  2006 ευρώ το χρόνο.

Medicine in Netherlands 

Σπουδές ιατρικής στην Ολλανδία 

Study Medicine in Holland 

 

Σπουδές στην Ολλανδία  στην Αγγλική γλώσσα 

Disclaimer: Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι για γενική ενημέρωση και μόνο.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε συνεχώς την ιστοσελίδα μας, όμως οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τους αρμόδιους φορείς

Copyright © 2018. Universal Σπουδές στο Εξωτερικό.
Website Design by CatLeapMedia.com