• prague
  Επικοινωνήστε μαζί μας για ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή σας.
 • camb
  100 % επιτυχία στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα που σας ενδιαφέρουν
 • campus
  Άμεση αναγνώριση του πτυχίου χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ!
 • graduates
  Οι σπουδαιότερες ειδικότητες στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Ιατρική - Οδοντιατρική στη Ρουμανια - Ιάσιο

Τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.


 

ΝΕΟ : Για δωρεάν σπουδες στην Ιατρικη και Οδοντιατρικη στη Σουηδία πατήστε    εδώ 


Από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου απεφοίτησε και ο Palade που πήρε το βραβείο Nobel στην Ιατρική και σε Πανεπιστήμια της Ρουμανίας σπούδασαν μερικοί από τους πιο γνωστούς και ικανούς γιατρούς του κόσμου.

Υπάρχουν πολλές Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές Σχολές στην Ρουμανία.
Στις περισσότερες από αυτές υπάρχουν και Αγγλόφωνα τμήματα.  Μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να περάσουν από την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Ιατρική  Ρουμανία
Οδοντιατρική  Ρουμανία 
Ιατρική Ιάσιο 
Οδοντιατρική Ιάσιο 


To Ιάσιο ή Ιάσι 


Το Ιάσιο ή Ιάσι είναι μια πόλη από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρουμανίας, γνωστή στην Ελλάδα για την μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη που είχε την εποχή του Μεσαίωνα και της Τουρκοκρατίας. 
Σε αυτή την πλούσια και ευημερούσα πόλη υψώθηκε τον Φεβρουάριο του 1821 η σημαία της Ελληνικής επαναστάσεως. Πληθυσμό έχει περίπου 350.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Το Ιάσιο διαθέτει αεροδρόμιο με πολλές πτήσεις την ημέρα και σύνδεση με πολλές πόλεις της Ευρώπης. Στο Ιάσιο υπάρχουν πολλά εμπορικά κέντρα. Το Palas Mall είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων και ένα  από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλές Ελληνικές Τράπεζες και πολυκαταστήματα , όπως το Praktiker. 
Το Ιάσιο είναι μια πανέμορφη πόλη. Αν περπατήσει κανείς  Βόρεια από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο "Gr. Popa" κατά μήκος της λεωφόρου  Bld. Carol I , θα μείνει κατάπληκτος από τα υπέροχα κτίρια, ένα από τα οποία είναι και το Πανεπιστήμιο Cuza, από τις υπέροχες αλέες, τα περιποιημένα πάρκα, τις νεόδμητες βίλες, τα γήπεδα, μέχρι να φτάσει στον καλοπεριποιημένο Βοτανικό κήπο μετά από περίπου 3 χιλιόμετρα. Μια ωριαότατησυνοικία της πόλης είναι το Bucium , με πολύ ωραία εστιατόρια με θέα την πόλη και τους 7 λόφους της. Κατά την παράδοση οι λόφοι του Ιάσιου  θυμίζουν τους 7 λόφους της Ρώμης. Η πόλη έχει κέντρα διασκέδασης, ωραιότατα εστιατόρια και κάθε μορφής Ευρωπαϊκή διασκέδαση για νέους, αλλά και για μεγαλύτερους.

Το Πανεπιστήμιο 

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής (UMF) ιδρύθηκε το 1879.
Έχει Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Σχολή. 
Aπό το Ακαδημαϊκό έτος 2009/2010 έγιναν αλλαγές στα δίδακτρα των πανεπιστημίων της Ρουμανίας και στο σύστημα εισαγωγής των Ευρωπαίων φοιτητών.
Τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου  είναι 5000 ευρώ το χρόνο. 
Το Ακαδημαϊκό έτος διαρκεί 30 εβδομάδες. Αρχίζει στις 1 Οκτωβρίου και τελειώνει 8 Ιουλίου, όπου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κανονικές και επαναληπτικές εξετάσεις. Τα μαθήματα διακόπτονται για διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.  Το Ακαδημαϊκό έτος είναι χωρισμένο σε δύο τετράμηνα των 15 εβδομάδων. Κάθε τετράμηνο ακολουθείται από μια εξεταστική περίοδο (χειμερινή εξεταστική : Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και θερινή εξεταστική : Ιουνίου-Ιουλίου αντίστοιχα για το κάθε τετράμηνο).

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο στο Ιάσιο το Ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 έχει: Σύνολο καθηγητών και φοιτητών 10.000  , Προπτυχιακών φοιτητών  6.910. Μεταπτυχιακών φοιτητών 316  ,  Διδακτορικών φοιτητών 964. Τα ενοίκια για κατοικία στο Ιάσιο και γενικά στη Ρουμανία είναι συγκριτικά πολύ φθηνότερα από άλλες πόλεις της Ευρώπης. 
Στην Ιατρική Σχολή, την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική Σχολή φοιτούν πάρα πολλοί Έλληνες κάθε χρόνο. 
 Το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου έχει Αγγλόφωνο τμήμα στην Ιατρική Σχολή και από το 2009 έχει Αγγλόφωνο τμήμα στην Οδοντιατρική και στη Φαρμακευτική Σχολή.  Οι απόφοιτοι παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τις αντίστοιχες Νομαρχίες χωρίς εξετάσεις ΔΟΑΤΑΠ. Ιατρική Σχολή στο Ιάσιο.  Η Ιατρική Σχολή δέχεται πάνω από 500 φοιτητές τον χρόνο, συνολικά έχει 4000 φοιτητές, 583 καθηγητές, 71 προκλινικά και κλινικά μαθήματα, περίπου 1000 ειδικευόμενους Ιατρούς, 800 μεταπτυχιακούς φοιτητές, και αρκετά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
Ο πρώτος Ιατρικός σύλλογος της Ρουμανίας ιδρύθηκε στο Ιάσιο το 1833 και το πρώτο Ιατρικό Χειρουργικό επιστημονικό περιοδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου το 1887.
Οι απόφοιτοι από το Πανεπιστήμιο του Ιάσιου γίνονται δεκτοί σε όλα τα Νοσοκομεία και Ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει περισσότερους από 400.000 τόμους βιβλίων και είναι συνδεδεμένη με όλες τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του κόσμου.  Μεγάλα Πανεπιστήμια της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.α. έχουν συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ιασίου και στέλνουν τους φοιτητές τους για πρακτική άσκηση τα καλοκαίρια σε Νοσοκομεία του Ιασίου, επειδή δεν έχουν αρκετή χωρητικότητα για εκπαίδευση στα δικά τους Νοσοκομεία. Η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί από εφέτος σε Πανεπιστήμια της Ελβετίας, της Σουηδίας και της Φιλανδίας (τα ονόματα των Πανεπιστημίων αναφέρονται στο site). Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων έχει λάβει υποτροφία για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης

Το Universal σας εξασφαλίζει την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και σας βοηθάει στην διαδικασία εγγραφής και στην εξεύρεση στέγης.
Το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι επίσης πλάι στο πανεπιστήμιο και εκεί βρίσκεται και η Οδοντιατρική Πολυκλινική όπου οι φοιτητές της Οδοντιατρικής κάνουν την Πρακτική άσκηση.  
Οι σπουδές Ιατρικής και Οδοντιατρικής διαρκούν 6 χρόνια.

Το πτυχίο αναγνωρίζεται αυτόματα από τις Νομαρχίες της χώρας και οι απόφοιτοι παίρνουν την άδεια να ασκήσουν το επάγγελμα από τις αντίστοιχες Νομαρχίες της Ελλάδας. 

Γενικές πληροφορίες για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο 

Για την Ακαδημαική χρονιά 2012/2013 οι υποψήφιοι στην Ιατρική Σχολή ήταν περίπου τριπλάσιοι από τις θέσεις  (255 υποψήφιοι  για 100 θέσεις) και στην Οδοντιατρική Σχολή διπλάσιοι ( 99 υποψήφιοι για 50 θέσεις).

Οι βεβαιώσεις αποδοχής των υποψηφίων ( Atestat  ) πρέπει να έχουν  εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι  και τα ονόματα των φοιτητών να έχουν αέβει  στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου στο Ιάσιο πριν φτάσουν οι φοιτητές  στο Πανεπιστήμιο.  Το έγγραφο αυτό είναι απαραίτητο για να γίνει η εγγραφή στα Πανεπιστήμια.

Τα μαθήματα στην Ιατρική , στην Οδοντιατρική και στη Φαρμακευτική Σχολή στο Ιάσιο ( Ιάσι ) άρχισαν στις 1 Οκτωβρίου 2012.

Αναγνώριση των πτυχίων 

Επαγγελματική αναγνώριση :  Μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων παίρνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να περάσουν από την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
Για όσους αποφοίτους επιθυμούν και την  Ακαδημαϊκή αναγνώριση τους πληροφορούμε ότι : Μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα Αγγλόφωνα τμήματα ΙΑΤΡΙΚΗΣ , ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ  αναγνωρίζονται από το ΔΟΑΤΑΠ . Το τηλέφωνο του ΔΟΑΤΑΠ είναι 210 5281000 και η ηλεκτρονική του  διεύθυνση www.doatap.gr - ανακοινώσεις ΔΣ. 

 Άλλα Πανεπιστήμια με σπουδές στην Ιατρική ,  Οδοντιατρική  , Φαρμακευτική 

Ιατρικη στη Σλοβακια       Ιατρικη στο Κοσιτσε       Ιατρικη στη Μπρατισλαβα 
Ιατρικη στην Τσεχια  Ιατρικη στην Πράγα       Ιατρικη στο Χραντετς Κραλοβε 
Ιατρικη στη Ρουμανια       Ιατρικη στο Κλουζ        Ιατρικη στο Ιασιο       Ιατρικη στο Βουκουρεστι 
Ιατρικη στη Ρουμανια       Ιατρικη στην Κωνσταντζα     Ιατρικη στο Τάργκου Μούρες 
Ιατρικη στη Βουλγαρια      Ιατρικη στη Σοφια    Ιατρικη στο Πλεβεν   Ιατρικη στη Φιλιπούπολη 
Ιατρικη στην Κροατία    Ιατρικη στο Σπλιτ 

Οδοντιατρικη στη Σλοβακια   Οδοντιατρικη στο Κοσιτσε    Οδοντιατρικη στη Μπρατισλαβα 
Οδοντιατρικη στη Ρουμανια   Οδοντιατρικη στο Κλουζ     Οδοντιατρικη στο Ιασιο
Οδοντιατρικη στη Βουλγαρια  Οδοντιατρικη στη Σοφια   Οδοντιατρικη στη Φιλιππούπολη - Plovdiv 
Οδοντιατρικη στην Τσεχία Οδοντιατρικη στην Πραγα   Οδοντιατρική στο  Χραντετς Κραλοβε 

Φαρμακευτικη στη Ρουμανια     Φαρμακευτικη στη Βουλγαρία  Φαρμακευτική στη Σλοβακία   Φαρμακευτική στην Τσεχία 


Η σελίδα αυτή περιέχει πληροφορίες για Ιατρικη οδοντιατρικη στο ιασι  ιασιο  iasi  ρουμανια πανεπιστημιο odontiatrikh odontiatiki iatriki iatrikh panepistimio university roumania spoudes spoudew iatrikis spoudew panepistimiakew 

Χώρες

Επικοινωνία

 


 τηλ. 210 3821575
        6977 260387

UNIVERSAL 
Φειδίου 18
Αθήνα, 10678
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

    Για πληροφορίες και          ραντεβού  τηλεφωνείστε :
         210 3821575
         6977 260387
  email επικοινωνίας : 
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

100% Επιτυχία

Ιατρική 
Ιατρικη  στη Σουηδία 
Ιατρικη  Κόσιτσε  Σλοβακία 

Ιατρικη  Μπρατισλάβα  Σλοβακία 

Ιατρικη  Πράγα   Τσεχία 
Ιατρικη  Σόφια  Βουλγαρία 
Ιατρικη   Βάρνα   Βουλγαρία 
Ιατρικη  Πλέβεν  Βουλγαρία 
Ιατρικη   Κλουζ  Ρουμανία 
Ιατρικη   Ιάσιο   Ρουμανία 
Ιατρικη  Κωνσταντζα  Ρουμανία 
Ιατριη   Βουκουρεστι  Ρουμανία

Ιατρικη   Ιταλία  Αγγλόφωνο  

Οδοντιατρική
Ιατρική - Οδοντιατρική στη Σουηδία

Οδοντιατρικη  Μπρατισλαβα   Σλοβακία
Οδοντιατρικη   Πράγα   Τσεχία
Οδοντιατρικη   Σόφια  Βουλγαρία
Οδοντιατρικη  Ιάσιο    Ρουμανία
Οδοντιατρικη   Cluj   Ρουμανία 

Φαρμακευτική
Φαρμακευτικη   Κλουζ Ρουμανία 

Φαρμακευτικη   Ιασιο  Ρουμανία 
Φαρμακευτικη  Σοφια  Βουλγαρία
Φαρμακευτικη   Μπρατισλαβα Σλοβακία 
Φαρμακευτικη   Πράγα  Τσεχία 
Φαρμακευτικη   Αγγλια Σκωτία 


Κτηνιατρική 
Κτηνιατρικη Σοφια Βουλγαρια  
Κτηνιατρική   Κλουζ   Ρουμανία 

Φυσιοθεραπεία 
Φυσιοθεραπεία Πράγα Τσεχία
Φυσιοθεραπεία  Ντεμπρετσεν Ουγγαρία 

Πολιτικός Μηχανικός 
Πολιτικός Μηχανικός  Μπρατισλάβα Σλοβακία 
Πολιτικός Μηχανικός   Σόφια Βουλγαρία 

Αρχιτεκτονική   Μπρατισλαβα  Σλοβακία 
Αρχιτεκτονική  Σόφια Βουλγαρια 

Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Σλοβακία

Πληροφορική Σόφια Βουλγαρία 

Ιατρικη στη Μεγάλη Βρετανία

Απαραίτητη προϋπόθεση για εισαγωγή στην Ιατρική και Οδοντιατρική στη Μεγάλη Βρετανία είναι το τεστ ukcat 
Ιατρική στην Αγγλία 

Ιατρική στην Ιταλία

Μοναδική ευκαιρία για υποψήφιους φοιτητές 

Τώρα Ιατρική στα Αγγλικά σε πολλά Πανεπιστήμια της Ιταλίας 
Δίδακτρα περίπου 1000 έως  3000 ευρώ το χρόνο , ανάλογα με το εισόδημα

Αγγλόφωνα τμήματα στην Παβία , Ρώμη , Μιλάνο , Νάπολη , Μπάρι 
Pavia , Roma , Milano , Napoli , Bari 


Η εισαγωγή σε Αγγλόφωνη ιατρικη στην ιταλια προϋποθέτει  εισαγωγικές εξετάσεις σε 5 μαθήματα 

Το Universal εξασφαλίζει τη σωστή προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε ατομικό επίπεδο, ανάλογα με τις γνώσεις του υποψηφίου, ΟΧΙ ΣΕ ΓΚΡΟΥΠ 

Σπουδές στην Ιταλία στην Αγγλική γλώσσα